Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Strah

Default avatar

Zaskrbljena53

Pozdravljeni, stara sem 28 let in imam dva otroka 5 in 3 l imam problem, da me je konstantno strah, da bosta zbolela. Kakor preberem, kaj o kaksni bolezni ju takoj zacnem opazovat ce imata simptome strah me je ko kdo zboli, da bosta tudi onadva in jima nebo pomoci v smislu, da jima zdravniki nebodo mogli ali znali pomagati in da bom jaz nemocna. Nevem vec kako naj si pomagam saj so moji strahovi vedno hujsi prej me je ta panika grabila le sem in tja npr. 1x mesecno sedaj se mi to dogaja ze dnevno. Kako naj si pomagam?
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

vas skrbijo stvari ki niso pod vašim nadzorom. Vsakega starša najbolj skrbi za zdravje otroka, vendar moramo imeti določeno mejo in ta meja je, ali nam naša zaskrbljenost moti funkcioniranje tukaj in zdaj. Torej, ali zaradi strahu ne moremo uživati v igri z otroki, preveč časa namenimo raziskovanju znakov bolezni, namesto da bi prebrali dobro knjigo sebi ali njimi, ne moremo se sprostiti čeprav so trenutno otroci zdravi kot ribe?
Pravkar berem knjigo Brez skrbi od Denise Marek. Zdi se mi koristna. Bi jo probala tudi vi prebrati in mi sporočite kako se potem počutite?

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

Kekecc

Możnosti sicer so verjetno pa majhne,da bi otroka oba naenkrat zbolela v smislu kakršnega si ti predstavljaš.Verjetno te daje fobija .