Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Delavnice o depresiji, anksioznosti in stresu

Default avatar

Daniela_Fiket

Leta 2014 je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v okviru nacionalnega projekta SKUPAJ ZA ZDRAVJE – ZA BOLJŠE ZDRAVJE IN ZMANJŠANJE NEENAKOSTI V ZDRAVJU V SLOVENIJI začel v zdravstvenovzgojnih centrih po Sloveniji uvajati psihoedukativne delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo.

Delavnice se danes izvajajo že v vseh zdravstvenih regijah in dopolnjujejo ponudbo preventivnih programov primarne mreže. Psihoedukativne delavnice so namenjene seznanjanju ljudi, obolelih za depresijo, in njihovih svojcev z osnovnimi značilnostmi depresije, njenim potekom in načinom zdravljenja. Obenem udeležencem omogočajo, da spregovorijo o svojih težavah, si izmenjajo izkušnje in se med seboj podprejo. Vse to ima pomembno vlogo pri uspešnem zdravljenju depresije, saj pri obolelih in svojcih spodbuja prepoznavanje težav, podpira strategije spoprijemanja z boleznijo in zagotavlja sodelovanje pri zdravljenju.

Na delavnico vas lahko napoti osebni zdravnik, referenčna ambulanta ali psihiater. Posameznik se lahko udeleži delavnice v kateremkoli zdravstvenem domu, ki delavnice izvaja. Več informacij o delavnicah in seznam vseh zdravstvenih domov, kjer se izvajajo, najdete na spletni strani NIJZ (na tej povezavi: http://www.nijz.si/delavnica-podpora-pr ... -depresijo).

Letos so se začele tudi delavnice Spoprijemanje s tesnobo ter Spoprijemanje s stresom. Delavnice toplo svetujem vsem, ki se z depresijo, tesnobo ali stresom srečajo osebno ali kot svojci, torej vsem …

Vprašajte svojega osebnega zdravnika, kdaj bodo delavnice potekale v vašem zdravstvenem domu, in se pridružite. Zagotavljam vam, da bo to izjemno koristna naložba v svoje zdravje in dobro počutje.

Dobrodošle so izkušnje in vtisi tistih, ki so na delavnicah že bili!

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si