Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Odvistnost iger na srečo

Default avatar

Taki1

Pozdravljeni,
Pred cca 5 meseci smo ugotovili, da bljižnji družinski član je čisto zabredel v igre na srečo. Takrat smo finančno zadevo zaprli in se pogovorili. Žal kot pri vseh odvisnikih so bile njegove obljube, da ne bo več igral samo velike laži. Danes nas je presenetilo poslovilno pismo. Hvala bogu smo pravočasno reagirali in ni prišlo do tragedije. Sledil je resni pogovor, da temu je potrbno narediti konec in poiskati strokovno pomoč. Obrnili smo se na družinskega zdravnika, jutri gre k njemu. Prosimo vas za nasvet kje lahko dobimo strokovno pomoč. Kako mu lahko pomagamo?
Hvala za vzšo pomoč.
Lp Taki
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

odvisnost od iger na srečo je resna in pogosto dolgotrajna bolezen, ki ima lahko tudi smrtne posledice. Poskus ali nameravani samomor je dejansko resno opozorilo. Vaš sorodnik torej potrebuje dolgotrajno in strokovno pomoč. Odvisnost od iger na srečo se lahko zdravi hospitalno ( v bolnici) ali ambulantno, kaj je najbolj primerno za vašega gospoda bo ocenil psihiater po pregledu.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: d[email protected]
http://psihoterapija-fiket.si