Koronavirus

H staršem se sme, ane?

Default avatar

Trpzcas

Za jutri so nas moji starši, ki živijo v sosednji občini povabili na kosilo. Saj to se sme it, ane, h staršem, če nas kdo ustavi?
Sama sem šla sicer že večkrat odkar je ta neumna prepoved, bi rekla, da jim peljem hrano, če bi me ustavili, nisem pa še šla s celo družino. Mislite, da bi znal komplicirat, če nas glih trofijo?
Default avatar

abcddddfg

A veš kaj pomeni KARANTENA??
Default avatar

Starši so starši

Jaz že od nekdaj hodim k staršem enkrat na teden in tega niti zdaj nisem ukinila, sicer so moji v isti občini, ampak vseeno, mislim, da če rečeš, da greš k staršem za veliko noč, ne bi smeli komplicirat. Bi pa jaz dala eno košaro v avto z nekaj osnovnimi živili, če te ustavijo, rečeš, da pelješ staršem hrano, ker ne morejo sami ponjo v trgovino.
Default avatar

Se ne sme

K staršem sme samo tisti, ki jim gre pomagat. Cela družina ne sme na obisk. Če vas dobijo, plačate kazen. Smisel omejitve je v tem, da se držite stran od drugih in ne širite virusa.
Default avatar

Aas

Ste pa res teleta. Karantena pomeni, ostani doma. Če neseš staršem hrano jo lahko neseš samo do praga hiše in ne, da gre cela družina na kosilo! Sicer pa, če to ni provokacija, je avtorica malo omejena v glavi. Ravno zaradi druženj in preseljevanja naroda, so uvedli strožje ukrepe.
Default avatar

Jaaaaaj

Tudi mi hodimo ob nedeljah na kosilo h staršem v isto občino. Zaenkrat nismo imeli težav.
Default avatar

Pr nas v bloku

Se ne sme je napisal/a:
Familija z dvema otrokoma enega starega starša imajo v eni garsonjeri, drugega v drugi... Vsi se veselo sprehajajo med seboj, vključno z vnuki in to že cel čas... Kje so pa tukaj policaji... Jih bodo na stenah tud lovil... So oni kaj manj nevarni za raztros kot nekdo drug, ki gre k staršem v drugo občino?
Default avatar

Bucko7653

tudi mi hodimo k obema paroma starih starsev. V okolici vidim podobno. V nasi obcini 2 okuzena
Default avatar

Bog MONa TM

Trpzcas je napisal/a:
Želim vam veliko okuženost s Korono.
Ti pojma nimaš s kom so se družili tvoji starši in pojma nimaš kdo, s komer si se družila ti (in člani tvoje družine) prenaša Korono.
btw: Korono prenašamo tudi na videz povsem zdravi
Default avatar

dobro premisli

Trpzcas je napisal/a:
Hodis ven?
Hodis v trgovino?
Je mozno, da kje poberes virus?
Kaj, ce okuzis starse?

V vsej moji okolici se edino svakovi druzijo s tasco, ker zivijo v isti hisi, pa se to zelo omejeno, vsi ostali niso svojih starsev objeli ze cel mesec! Prinesejo jim hrano, ce kaj rabijo, pustijo pred vrati in to je to.
Default avatar

b daesb

Folku, ki je butast ni pomoči.
če boš staršem prinesla virus in se ne bo srečno končalo, bo kazen avtomatska, ne rabiš nobenih uradnih oseb in kazni. Samo najbolj srečna verjetno ne boš.
Seveda računaš, da si (ravno) ti izjema.
Default avatar

Bog MONa TM

Bucko7653 je napisal/a:
pojma nimate s kom okuženim (pa ne vidno) so se družili starši
In kdo od vašh druženj je nevidno okužen, s katerim ste se družili.

btw: tudi kdo od vas je lahko prenašalec kotone - pa se mu to ne vidi
Default avatar

KKHH

K staršem se ne sme. H sraršem pa ja.
Default avatar

Zartrose

Še enkrat-a vi dejansko mislite da bomo ves lajf živeli v neki karanteni in polovica naroda bo hodila delat in to še v druge občine, druga pa ne sme? Al kako si sedaj to predstavljate, ker virus bo z nami for lajf, in ja tudi ponovno se lahko okužiš, kot se ponovno lahko okužiš z virusi gripe in prehlada in bakterijami pljučnice....
Default avatar

hhhhr

Trpzcas je napisal/a:
H staršem niti pod razno.
K staršem pa očitno prav tako ne.
Default avatar

Dokler se

Bog MONa TM je napisal/a:
Kacin in jajo in vsi tisti dohtarji, ki delajo z okuženimi bolniki in so torej visoko tvegani za raznos okužbe, lahko setajo med občinami prosto in celo po tvjih... Potem ne bluzite, virus ne bo izginil. Glede na to kako se obnašajo in nam odrekajo vse bomo prej vsi pomrli ali zaradi drugih bolezni, zaradi nedela in posledično lakote itd. Al pa Zarad psihe, ker ljudem se bo v hausarestoih zmešalo.
Default avatar

Zalzal

Zartrose je napisal/a:
Očitno to tako zamislja. Posvečene krave med njimi pa smejo se prosto seta ti in tudi trositi virus, če ga imajo.
Default avatar

Dejdejdej

Virus se širi po domovih za ostarele, med negovalnim in zdravstvenim osebjem in v nekaterih kolektivih. To predstavlja več kot polovica vseh okuženih. Še noben ga ni fasal med sprehodom. Poglej primorce, kakšno paniko zganjajo, najprej zaradi hord italijanov, potem domačih izletnikov, pa imajo najmanj okuženih!
Default avatar

uporabniško ime123

Potem pa lovijo osamele popotnike, ki bi med občinami športali in nikogar srečali od blizu....

Narobe svet.
Default avatar

Zartrose

Zalzal je napisal/a:
ja saj, varno zaciklani v svojih varnih državnih službicah.. ukrepi pa ker se bojijo da jih virus pokosi, saj ima najraje starejše moške... sam ni mi jasno kako si predstavljajo, da bodo ljudje denar služili, če ne smejo na delo hodit in so nekateri tudi službe izgubili, služb pa potem ne bo kar tako za vse te ljudi.... in koliko bo poslabšanj obstoječih bolezni, koliko smrti ker se bo prepozno kaj odkrilo.. itd itn.. Delajo proti ljudem ne za ljudi. Res ne vem kako so si dolgoročno to zamislili, da si dovolijo tako boga za jajca držat....