Koronavirus

H staršem se sme, ane?

Default avatar

Daas

Avtorica je vprašala, če gre lahko z družino na kosilo k svojim staršem v sosednjo občino. Odgovor je, NE! Vse ostalo, kar pišete je nakladanje, uporništvo in nespoštovanje odloka. Zato so predpisane kazni, ki pa so zgleda preniske.
Default avatar

uporabniško ime123

Daas je napisal/a:
Ko kdo napiše preniske, izgubi vso kredibilnost.
Default avatar

Jasej

uporabniško ime123 je napisal/a:
Preniska kazen, ker bi radi šli H staršem? Res se vam že kisajo možgani...
Default avatar

majmuni ste

Jaaaaaj je napisal/a:

To samo, da zastonj žerete, pa makar okužite svoje starše in jih spravite na oni svet. Da vas ni sram budale....
Default avatar

uporabniško ime123

Jasej je napisal/a:
Hhhhhhhhh staršem, ja. Zakaj mene citiraš?
Default avatar

hbtr5nh

Pri mojih sosedih je tako. Odkar je karantena se starši in otroci istih občin obiskujejo in družijo tuid med tednom, med vikendi pa prihajajo tudi odrasli, da ne bo pomote otroci z družinami iz drugih občin. Zdaj, ko so velikonočni prazniki je pred hišami (smo LJ oznaka na avtomobilu) ogromno oznak KP, GO, KR ... Celo pri eni gospe, ki dela v civilni zaščiti.
Ne vem kdo se dejansko drži karantene, jaz bi rekla, da jaz in še manjši odsotek "butlov". Ampak od sedaj se bomo tudi mi obiskovali. MI je zelo zelo žal, da se nismo srečali že za velikonočne praznike.
Default avatar

tadobra snaha

Evo, jaz sem pa danes taščo povabila na kosilo. Živi v isti občini in mi je hudo, da bi morala biti sama na ta zanjo velik praznik. Tko!
Pa lažje jaz skuham, ker sem malo mlajša (če bo mogoče katera dojela, ki se vsako nedeljo s celo familjo vabi na kosilo.
Default avatar

Nojajaja

Po moji kmečki pameti imamo zdaj, ko smo vsi doma in ne hodimo nikamor, manjšo možnost, da okužimo starše, kot potem ko bo spet treba v službo in šolo. Takrat se bomo res držali stran, zdaj se še lahko varno obiščemo.
Default avatar

poppravekk

Dejdejdej je napisal/a:
o, te morem popravit - večina nas Primorcev niti približno ne paše v to hordo idiotov, ki slikarijo tablice avtomobilov in se bojijo invazije kontinentalcev...večina nas se drži za glavo in ne more načuditi neumnosti ljudi, ki podpirajo to hujkaštvo in tožarjenje in skupaj z željo po čim bolj udarnih novicah s strani tako zvanih medijev, samo dajejejo podlago tej vladi za vse bolj drastične in nepotrebne ukrepe.
Default avatar

Mrs baraba

Daas je napisal/a:
Ljudje delajo. Meni ti ne boš prepovedala in nihče drug obisk staršev, prijateljev, punce. Jasno! Preveri kakšno knjigo pojdi do kolegice, če jo imaš, drugače ti bo krona zrasla na glavi.
Default avatar

Apokalypto

Žal so tudi taki med nami, ki želijo okužiti starše ( dedovaje pa to), so starši, ki želijo videti otroke in vnuke, ker še vedno verjamejo, da je virus medijski nateg in so tudi taki, ki imajo vsega dovolj in se želijo okužiti, ker so dovolj neumni, da verjamejo v lahek potek bolezni pri mlajših, mimogrede poznam nekoga, ki se ima za mlajšega pa ima skoraj 60 let. Predvsem pa slednji verjamejo v imunost po preboleli bolezni COVID-19, ki žal zaenkrat ni dokazana res pa je, da tudi ovržena ni popolnoma.
Po praznikih bodo številke obolelih "zanimive".
Proti človeški neumnosti se nima smisla boriti!
Ostanite zdravi!
Default avatar

hehhehe

Mrs baraba je napisal/a:
Mamin sinko
Default avatar

še en poprrrravek

poppravekk je napisal/a:
Narobe. Govori zase! Večina nas se drži za glavo in ne more nučuditi neumnosti ljudi, ki si v času karantene omislijo izlete. Pa ni važno, kam, na morje, v hribe, ... Čisto vsak gre lahko na zrak in na sprehod v domači občini.
Default avatar

ne dojamete

hbtr5nh je napisal/a:
Eni pa res nikakor ne dojamete, da oznaka na avtu ne pove iz kje so ljudje.
Drugače so otroci že 4 tedne doma. Če se ne družijo s prijatelji in ne hodijo v trgovine, se lahko okužijo samo od domačih. Torej od staršev. Kar pomeni, da je zelo mala verjetnost, da lahko okužijo stare starše. Manjša kot s strani njihovih staršev.
Jaz bi rekla, da začnite uporabljat malo ZKP.
Default avatar

Ohjej

Apokalypto je napisal/a:
Do sedaj bi ap lahko ze prebral ogromno na aktualni mrk, in ugotovil, da so iz muhe naredili slona - govorim o vsesplosni paniki, ne za starostnike ter rizicne skupinne.
A taki sploh upate, tudi v siceršnjem svetu, dihat, ne da preverite, kaj oblast trdi...