Koronavirus

Dvakrat dnevno razkuževanje stavb

Default avatar

COVID-19 in razkuževanje stavb

Vlada predpisuje obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb
Brdo pri Kranju, 29. marca - Vlada je na sobotni seji kot enega od ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa izdala odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb. Veljati bo začel dan po objavi v uradnem listu, določa pa obvezno razkuževanje opreme v skupnih prostorih v ali ob večstanovanjski stavbi najmanj dvakrat dnevno.
https://www.sta.si/2745901/vlada-predpi ... skih-stavb

Priložnost za upravnike, da še malo zaslužijo v teh časih.
Default avatar

Anabaiii

S parnim čistilnikom se ga da uničiti.
Še bolj temeljito, kot s čistili.
Default avatar

Harun Al Rašid

COVID-19 in razkuževanje stavb je napisal/a:
Mirno lahko prevzameš razkuževanje, upravnik je le DOLŽAN izpeljati organizacijo!
Default avatar

itak kot vedno

Misliš izstaviti račun.
Default avatar

stolpnica

To v naši stolpnici v Lj že cel mesec govorimo SPL-ju, pa so gluhi. Oz.pravijo, naj se sami organiziramo. Skrajni čas, da jim nekdo naloži to obveznost. Čeprav je ravno SPL mojster v ignoriranju.
Default avatar

SPL detektiv

Se še dogovarjajo za provizijo, bo kmalu.
Default avatar

Nevenič

Ne vem točno čemu razkuževati hodnike, če zapreš v blok okužene in neokužene skupaj. To me spominja na cruizer z 200 potniki, in v dovolj dolgem času bodo okuženo vsi.
Sem že nekajkrat napisal, neprofesionalno prebivalstvo ni v stanju izvajati zaštinega obnašanja na višjem nivoju. Še zdravnikom ne uspeva v celoti, pa vedo, da so v kontaktu z okuženim.
Default avatar

Pri nas enako

stolpnica je napisal/a:
Nam je prejšnji teden SPL dal obvestilo, da bodo sedaj čistili v večstanovanjskih objektih samo 1xtedensko in da mora vsak stanovalec sporočit upravniku, če je potrjen sum okuženosti s koronavirusom, da se ne bi kdo okužil od SPL-ovih delavcev. Ha-ha-haaa
Prav je, da se jim je sedaj naložila obveznost, ker niso kot upravniki večstanovansjkih stavb upoštevali nobenih priporočil do sedaj.
Default avatar

Blok

Kako je pa glede placila upravniku za razkuzevanje?
Default avatar

S čim pa

S čim pa bodo razkuževali oz od kod se bodo zdaj nenadoma vzela razkužila?
Default avatar

Tisa_R

Predvsem morajo dati ustrezna navodila, KAKO se tako čiščenje izvaja in s ČIM. Drugače bodo čistilke to izvedle tako, da bodo z nekim neučinkovitim čistilom in z eno krpo obrisale vse površine. In s tem zanesle virus iz npr. enega gumba za dvigalo v vsa nadstropja in na vse izpostavljene površine večstanovanjske stavbe.

Obvezno morajo biti taka ustrezna dezinfekcijska sredstva potem tudi na voljo v prosti prodaji in sicer po neki normalni ceni.

Dokler tega ne bo, lahko takšni "ukrepi" povzročijo več škode kot koristi.
Default avatar

manjše plačilo

Blok je napisal/a:
Glede, da upravnik svoje storitve v tem času zmanjšuje, skrajšal delovni čas hišnikov, to pomeni, da bo tudi manjši račun. Kar obvezno povprašajte svoje upravnike.
Default avatar

NIJZ

Tisa_R je napisal/a:
Ta navodila so jasno napisana na strani NIJZ
Default avatar

Ygjnb

In sedaj se bodo pojavili še različni servisi, ki bodo opravljali razkuževanje. In seveda jih bo treba mastno plačati.
Default avatar

po mojem

Ygjnb je napisal/a:
Po mojem bi bilo najbolje da skupne prostore razkužujejo stanovalci sami. Ker nekoga mastno plačevat da ti potem naredi kr neki na triindvajset...Ne vem no, ne zaupam. Pa od kje se bodo zdaj vzela razkužila tudi mene zanima.
Default avatar

bodite previdni

po mojem je napisal/a:
Sej to morajo čistilke al pa celo hišniki opravit v okviru hišniški del oziroma čistilnih del, ki so naveden v vaših pogodbah, le preberite jih.. Ne bodite neumni, da boste to plačevali še enkrat upravnikom. Lahko obračunajo le dodatna materialna sredstva, dela pa nikakor ne, ker jih že palčujemo.
Default avatar

vpprašaanjee je

bodite previdni je napisal/a:
Vprašanje je koliko temeljito to delo opravijo.
Default avatar

upravnik izda račun

Blok je napisal/a:
Upravnik bo lahko najel neko tretjo osebo (servis), ki bo čistil. Račun pa razdelil med stanovalce (lastnike, najemnike) v bloku oz. stolpnici.
Default avatar

daš rokavice gor

Tisa_R je napisal/a:
Ali pa če daš rokavice za 1x uporabo gor vsakič ko greš ven iz stanovanja. In potem še ene za nazaj. Lahko take "šumeče" kot na pumpi ali tiste bolj oprijete / elastične kot jih prodajajo v lekarnah. 100 kom od 4-10 €.
Default avatar

pri proizvajalcih

po mojem je napisal/a:
Servisi bodo pooblaščeni in jih bodo lahko nabavljali.