Forum.Over.Net

Koronavirus

Ali hodite v trgovino z masko?

Default avatar

tafd

Doma sestra nosi, ker je prišla iz okuženega območja. Nima simptomov zato jo niso testirali. 14 dni moramo čakati ona v izolaciji v sobi in nošenje maske.
Default avatar

Srečko5

Masko se sterilizirana lahko v pečici, 70 stopinj Celzija za eno uro. Strerilizira temperatura, ne pa vlaga.
_______________________________________________
https://greenbalkan.org/

Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami.
_______________________________________________
Default avatar

točn tko

Poglejte kdo nam pošilja maske in drugo medicinsko opremo - Kitajci, Čehi... hebem mater nemškim nacijem. Komaj čakam, da pridejo sončit vampe v naše kraje, banda ušiva lopovska. Slovenci pomnimo! Pfej nemci!
Default avatar

bv bv bv bv bv bv

Če prodajajo material za maske iz pp - polipropilena - št. 5 (ne da se reciklirat), a se ne virus prime na to masko? Koliko časa pol zdrži ta virus na plastični maski? A vidite, da je Brez Veze.
Default avatar

neeeeee

Ne. Pred vstopom v trgovino mi je trgovka, umila voziček, dala razkožilo za roke. In nato, ko sem šel ven, isti postopek. v trgovini vsake toliko časa po zvočniku obvešča, varnostna razdalja. prekmurje.
Default avatar

Bravo tile

Bravo Prekmurci, bravo Za/Posavci, bravo Primorci za najmanjše število okužb.
Default avatar

maske bodo del našega življenja

francl12 je napisal/a:
Brez veze - te maske niso potem "atestirane" za prehajanje, torej nima material oznake N95, FFP2 ali FFP3. ljudje, ne nasedajte.

Tudi doma zašite maske iz štofa so problematične, ker nimajo atestov. In kaj - potem te maske okužene z vaše strni ali od nekoga od zunaj perete v strojih? Pa ja veste, da ne smete tega prat skupaj z ostalim perilom, če ne nalijete noter še fajn ali kisa, ali varekine, drugih razkužil za pranje. Hazardno početje. Ni vredno. Res je, da trenutno ni mask za enkratno uprabo - samo zavedajte se, da Kitajci nosijo v normalnih časih pralne maske izključno zaradi smoga in umazanije, prahu, ne pa takole za korono - za to imajo večinoma vsi take za stran metat. Ker se s tem zmanjša prenos virusa znotraj gospodinjstva, ko se to pere.

Najboljše so maske za enkratno uporabo. Se splača potrudit, počakat, poiskat, in si jih nabavit. Na kitajski ALibabi se dobi tudi take silikonske respiratorne maske, ko menjaš notri samo vloek. Imam naročeno. Sicer pa bo to zagotovo odslej naprej obvezna dodatna oprema vsakega gospodinjstva, doba virusov se je na Zemlji začela. To bo bumerang, ker takoj ko se bo spet vzpostavil normalno potniški letalski prevoz med celinami in otoki sveta, se bo okuževanje začelo znova in znova.

Pa ne prodajam mask, da ne bo pomote.
Default avatar

to virusi ne marajao

jaz ni nos namažem z tigrovo mastjo in je hehehe in roke
Default avatar

Robi...

maske bodo del našega življenja je napisal/a:
Prodajaš pa lastno norost. Ljudje se sploh ne zavedate, da boste s temi odpadki še bolj zastrupili hrano, zrak in sebe.
To vodi le v popoln propad.
Mogoče pa je to tudi božji načrt.
Default avatar

maske bodo del našega življenja

Robi... je napisal/a:
Potrkaj na vest svojih prednikov, kar se tiče onesnaževanja pred, 50-imi, 100 leti. Kako so na divje odlagali po gozdovih vse možno... Pa nekontrolirane so bile prašičje farme, scavnica pa lepo v vodne vire odtekala.....Ne ti meni levit pet o onesnaževanju; zdaj prepozno trombaš s tem. Osebno vem, da sem dosedaj dovolj naredila, kar se zapščite okolja tiče. Mnogo več, kot moji predniki. Nimaš ti meni kaj nošnje mask očitat iz tega naslova.

In ja - krave so največji onesnaževalec okolja, ekološka bomba - s svojimi iztrrebki in toplogrednimi plini, ki nastajajo pri tem.... že stoletja na tej Zemljici.
Default avatar

Robi...

maske bodo del našega življenja je napisal/a:
S svojim izgovarjanjem na prednike nisi storilo nič.
Tako, kot z debato o domobrancih, ne bomo rešili trenutnih in nadaljnih težav.
Default avatar

maske bodo del našega življenja

Robi... je napisal/a:
Viharni jezdec........... rabiš dnevno dozo "kavsanja" preko tipkovnice na tak način? Ne, po mojih odgovorih ga ne boš dobil..
Default avatar

Ničnebi

zahodni um pač je napisal/a:
Malo poglej, tudi po tv kažejo, kolikokrat si ljudje popravijo masko, ta zna fajn na oči zlesti, in ogromnokrat vidiš kako si jo popravijo da jo pri nosu primejo in povlečejo dol. A veš kaj s tem narediš? Virus dobiš na roke/rokavice. In lepo šopingiraš naprej. Zato če preberiš kaj tuje strokovne literature, strokovnjaki opozarjajo da s temi maskami lahko celo povečamo! prenos okužb. Lahko ti pogledaš na youtube kako in kaj, ampak ti gibi so skoraj nezavedni, zdravstveni delavci se šolajo leta in vsa ta leta jih na to opozarjajo, mi pa mislimo da bomo to dojeli v enem dnevu. Očitno ne, kar ta dejanja lahko vidiš skoraj v vsakem prispevku na tv. Pa si predstavljaj trgovko ki se dotika maske potem pa tvoje škatle skenira.
Default avatar

zahodni um pač

Ničnebi je napisal/a:
Še enkrat

MASKA NI ZATO DA TI SEBE ŠČITIŠ,, AMPAK ZATO DA TI SVOJIH VIRUSOV NE POŠILJAŠ DRUGIM! ČE BI VSI TAKO RAVNALI OZ BI TO BILO OBVEZNO,, BI SE MOŽNOST PRENAŠANJA OKUŽBE BISTVENO ZMANJŠALA!

Tako, zdej vas mam pa dost. Lepo se mejte, ostanite zdravi.
Default avatar

Robi...

zahodni um pač je napisal/a:
Blesavo multinično, če boš sebe ščitilo, ne boš moglo drugih okužiti.
Default avatar

retqš

zahodni um pač je napisal/a:
Preprečitev okužbe s kužnega na druge prepreči samo polna zaščitna oprema, ne pa ena uboga maska, ki prepušča skoraj vse.
Default avatar

in kako točnno

retqš je napisal/a:
In kako točno virus najde pot od osebe A do osebe B, če imata obe osebi npr homemade maski iz 2-3 plasti kuhinjske krpe? Če že ne drugega mu plasti tekstila kinetiko zj.ebejo.
Default avatar

Blesarija

zahodni um pač je napisal/a:
Ja saj bolje zate, se ti ne da dopovedat. Maske, tele navadne, prepuščajo viruse. Torej jih ne zadržijo ali kako naj ti še napišemo. In če jih ti nekomu podaš preko svoje maske na njegovo masko in ta z rokami taca po njej, kaj se zgodi? Pa oči? Zato tako poudarjajo umivanje rok in da ne bolan hodit naokoli. Saj si kužen tudi že prej, ampak takrat še ne kašljaš in ne pošiljaš s tako močjo naokoli.
Saj to niso nova dognanja, medici to vejo že pol stoletja vsaj. Ker zakaj pa nas v času gripe niso opozarjali naj hodimo z maskami? Zdaj bojo la vse rešile, pa kaj še.
Default avatar

Ohboh

in kako točnno je napisal/a:
Skozi oči. Pa skozi tekstil. Pa še tisti ki si bo kuhinjsko krpo popravljal na obrazu
bo raznosil naokoli. A misliš da zdr.delavci za hec iščejo maske s posebnimi filtri? Imaš dosti strani kjer piše kolikšen % se prenese. Pa1% je dosti.