Style.Over.Net

Opravljivka

Odgovarjajo: Anja Cajhen

'K meni je prišla gola in bosa, zdaj pa hoče vilo na morju in še pol hiše v Ljubljani'

Default avatar

Jajca v hladilniku

Plemeniti je z vsemi zavbami namazan...njegov jezik prav tako. Celotni javnosti je to jasno že od nekdaj... Ona ni nič boljša, ker s takim se nikoli ne bi poročila, če bi bila boljša.
Plemeniti je sigurno že zdavnaj poskrbel, da bo dobila minimalno.
Zdaj bo verjetno dobil tudi Murko priložnost za obrazložitev glede 400k EUR, ki naj bi jih posodil...
Default avatar

Ne ne

ta je zmagovalna je napisal/a:
Ti razložim na stopnji petletnika. Ti bo lažje. Takole:

Poglej si ceno novega avtomobila ali pa ceno starega. Pa še na znamko glej. Imeli in vozili bi se z novim modelom zastonj. Je treba odplačat kredit.
Default avatar

žehta na devetdeset

izgubljen čas je napisal/a:
njun primer je pač poseben, ni tak, kot od zakonov večine navadnih smrtnikov, ko pride do razveze, kar se premoženja tiče - večina takih v času zakona sploh nima toliko premoženja, kot ga je v tem primeru.. Stanovanje v hiši staršev ali "in laws"; svoje stanovanje na kredite, in to je to.

Več kot je, težje je potem razdelit.

Je pa res, da je ona v tem primeru brez svojih prihrankov za starost, karkoli, v 16ih letih nima nič za pokazat drugega, kot "polovico naciljanega njegovega premoženja - svojega nima nič, pa je hodila v službo - popolnoma drugače in olajševalno v tem primeru zanjo bi bilo, če bi bila doma, s statusom kakšnega sp ja doo ja, pap furala status "gospodinje", tiste, ki je skrbela doma za tri vogale. Je v tem primeru svojo plačo baje sproti zapravljala, ji je ni bilo treba šparat, kot navaja njen še ne bivši. ji lahko oita, da je hodila v službo vsa leta in da v 16ih letih ni prihranila nič.... Zato je tudi verjetno zavestno "iskala" med ljubimci spet premožnega. Napako je naredila, da se pač ni ločila prej, je heblala naokoli in farmacevt je to vedel. To pa najbolj boli, še posebno moškega s takim egom, kot ga ima on. Se pa vidi, da sta imela zelo nezrel odnos, ker pametni se dogovorijo. Pa preračunljivost. Oziroma nekdo od njiju se ni hotel vsest in pošteno pogovorit, da bi rad imel svobodo, da ima dovolj te zveze, tako zreli in v glavo zdravi ljudje naredijo. Ne pa da se kar hebla lepo naokoli in ko poči, je pa ranje perila in solze na sodišču potem. Pošteno končaj, zapri vrata za seboj, potem pa heblaj kogarkoli in kolikorkoli te je volja. Nima razlika v njunih letih nobene veze - samo pamet, če jo je kaj in zmožnost realne presoje, tudi z vidika morale, ker sta tukaj še dva mladoletna otroka, ki se že zavedata vsega tega sranja in je njima to najtežje sedaj. Je drugače, če imaš ti malega otroka, ki se še marsičesa ne zaveda in ne razume, ali pa najstnika, ki se vsega že dobro zaveda in ve, kaj je to varanje in prešuštvo in kakšno težo ima v takem primeru.
Default avatar

Če še komu ni kaj jasno

žehta na devetdeset je napisal/a:
"Pri delitvi skupnega premoženja se po določbi 59. člena ZZZDR šteje, da sta deleža zakoncev na skupnem premoženju enaka, zakonca pa lahko seveda dokažeta, da sta prispevala k skupnemu premoženju v drugačnem razmerju."

"Pri tem gre poudariti, da v sporu o tem, kolikšen je delež vsakega zakonca na skupnem premoženju, upošteva sodišče ne le dohodek vsakega zakonca, temveč tudi druge okoliščine, kot na primer pomoč, ki jo zakonec daje drugemu zakoncu, varstvo in vzgojo otrok, opravljanje domačih del, skrb za ohranitev premoženja in vsako drugo obliko dela in sodelovanja pri upravi, ohranitvi in povečanju skupnega premoženja."
Default avatar

Marko

O ima je napisal/a:
Tvoj point vezan na temo pa je?
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

žehta na devetdeset

Če še komu ni kaj jasno je napisal/a:
ne razumeš prav ti ;)

MOralno sporno je edino to, da je ona heblala drugje. Če je bilo nevzdržno, bi se lahko vsedla in pogovorila. Verjetno je mislila, da bo manj dobila, če bi naredila tako. Pa tudi do otrok, sploh ker sta dekleti ni moralno, da vedo, da je mama heblala drugod že kar nekaj časa, namesto da bi se pošteno ločila. Kakšna popotnica in vzorec pa je to za dve dekleti, ki sta v letih, ko bosta ravno začenjali svoja prva ljubezenska razmerja?
Default avatar

Marko

anikod je napisal/a:
Ja vsak je kaj pridobil, drugace verjetno ne bi bila skupaj. In zdaj je on to izgubil, torej bi moral po tvoje nekaj v zameno za to dobiti. Drugace ne razumem, zakaj bi ona morala kaj dobiti samo zato, ker mu je dala svojo mladost.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

tajanstveni

srecen naj bo, da je sploh katera hotela imeti bivsega udbovca.
Default avatar

ta je zmagovalna

Ne ne je napisal/a:
ok če smo že pri čisti kurbariji. On je kupil nov avto, po 16 letih uporabe je za na odpad.
na odpadu moraš plačat, da ti ga vzamejo, ne pa da bi dajal 3x vrednost novega.
Default avatar

brez podrobnosti

Če še komu ni kaj jasno je napisal/a:
sicer ne poznam vseh podrobnosti premoženjskega stanja, ampak bajto v Ljubljani je imel Zmagec prej, pri hiši v Izoli pa je menda šlo za darilo večje vrednosti, ki se tudi vračajo.
Deli se tisto, kar je bilo v tem času ustvarjeno, ne glede na to, koliko je nekdo k ustvarjenemu prispeval.
Default avatar

Ne ne

ta je zmagovalna je napisal/a:
Ta avto je tako dober, da ga zdaj vozi milionar. Če kupuješ pa poceni jajca, potem res odpelješ že po desetih letih na odpad. To je pač tvoj rang.
Default avatar

Marko

ta je zmagovalna je napisal/a:
V redu, ampak on avta ni zamenjal. V tem primeru je še vedno odličen avto menjal lastnika.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

ta je zmagovalna

Ne ne je napisal/a:
ga ne bo dolgo.
Default avatar

DXB

budalototalno je napisal/a:
Tako. V pozenscenem svetu se pic.ko postavi na pedestal. Od tu dalje pa se na vse gleda iz perspektive te pic.ke. Moski je tu le zgolj, da placa.

V tem primeru gre sicer se za dejstvo, da je konkreten moski v oceh vecine osovrazeni politik za katerim je se pa se necednih poslov, tako kot za vecino top politikov. Plus velika razlika v letih, kar gre sirokim mnozicam spet strasno v nos. Oboje veliki vecini se toliko bolj zameglji razum, da bi tipa najraje kar na kriz pribili. Zato se toliko bolj enostransko gledajo na vse skupaj.

Kakorkoli ze, dovolj si je prebrati odzive velike vecine, ki je pristavila svoj loncek, da ves kaksna pusotina je poroka, ce si uspesen moski. Luzerju nimas kaj vzeti. Povprecnez s povprecnico vrstnico morda skupaj spaca za skupno stanovanje katerega cez desetletje ali dva ob locitvo prodata, razdelita in mirna Bosna. Iz perspektive taksnih, velike vecine, je problem locitve bolj kako bo z otroci, prezivnina, itd. Cim pa gre za cloveka, ki je sposoben ustvariti nekoliko vec, pa vidimo kako to zgleda. V veselje in zadovoljstvo sirokih mnozic najebe koliko je dolg in sirok.
V tem primeru bi bilo sicer za pricakovati, da jo bo tip se dobro odnesel, ker v korumpirani Sloveniji ima karierni politik prevec zvez, kar je seveda problem zase. Dejansko pa bi lahko slo za podobno situiranega anonimneza in vrstnico, ki ze celo “kariero” sluzi minimalec, doma pa se pralnega stroja ne zakurbla, pa bi brali podobne litanije, ko bi nam prodala tipicno zensko zgodbo o tem kaksna zrtev, da je bila.

Se to, da so taksne zenske desetletja po lastni zelji dejansko uzivale zivljenski slog, ki si ga same niti pod razno niso bile, niti kdaj bodo, sposobne zasluziti, se v sprevrzenem pozenscene svetu interpretira striktno pro-zensko, ces, prascu je dala svoja leta. Pa magari, ce ga ze 5 let vara, seksata ne niti 1x mesecno, itd. Kaj mu je to dala? Na zacetku zveze je naivnezu s (pro)“dala” iluzijo, da si je zagotovila zeljeni zivljenski slog. Od tu pa gre skoraj brez izjeme le se navzdol.

Kje bi bila vecina v nasem pozenscenem svetu sposobna videti, da je ta moski zenski DAL v uzivanje sadove vsega svojega preteklega dela, ne le sedanjega, da o pricakovanju bodocih koristi, kar bo sele zasluzil, niti ne govorimo.Tega danes vec sploh ne slisimo.
Zenske si zelijo v zvezo z uspesnim moskim zaradi milijona raznih koristi, ki jih to primese. Ko se locujejo pa se celotna pozenscena druzba obnasa kot, da je edino kar steje golo dejstvo, da je pac pic.ka. In zato je v bistvu tip tisti, ki se je z zensko okoristil, itd.

V vsakem primeru, uspesen moski mora biti res sila naiven, da se sirom razvitega zahoda danes spusca v taksne projekte. Sicer lahko zivi v iluziji prepricanja silne ljubezni in podobnih flanc. Ampak to je zgolj iluzija z omejenim rokom trajanja. Pa se za to celo zivljenje placa visok davek, ki je zenskam samoumeven.

Zato mi na kraj pameti ne pade, da bi se spuscal v taksne projekte. In nisem edini. Vse vec nas je. Zahodna civilizacija gre v franze, nacrtno, ker vec ne ponuja pogojev za obstojnost zvez. iz zensk je ustvarila prepotentne entitled monstrume, ki se dandanes niti na zacetku zvez vec kar prida ne trudijo skrivati svoje domisljavosti. Ampak dokler je velika vecina moskih kompatibilno pozenscenih vec kot prostovoljnih servilnezev zensk, bodo sle zadeve le se na slabse. Dejansko gledamo propad zahodne civilizacije brez da bi se tega velika vecina sploh zavedala.
Default avatar

Jajca v hladilniku

brez podrobnosti je napisal/a:

Tudi jaz tako mislim, plemeniti je kar dobro razmislil kako bo v primeru razhoda svoje premoženje obdržal.
Default avatar

nimaš izkušenj in ne veš

DXB je napisal/a:

Ej, ti pozabljaš, da nekateri ( ne dotični primer) lahko ustvarijo nekaj več, ker imajo doma z namenom na voljo ženo/partnerico, ki pa napirmer 10 , 15 let skrbi za vso logistiko, otroke in vse vogale bajte, ker mora, ker njega v povprečju po 3 dni na teden ni doma skoraj nič, ali pa pride v jutranjih urah nakresan domov, po službeni dolžnosti.
Ko je on delal svojo kariero zadnjih toliko in toliko let zakona, da je lahko priplezal do tistega, kar ima v zadnjih 2, 3eh letih napirmer. Kdo je pa doma za "vse tri vogale" skrbel? Vesel je bil, ko je bilo vse doma popedenano, brez skrbi. In to brez pomoči staršev. Ko ga ni bilo po cele popoldneve, noči doma, pa službene poti po 10x na mesec. Pa otroci bolni drug za drugim, on pa na seminarjih, konferencah v tujini širom po svetu. So to ekstremni primeri, ampak se dogaja tako tudi v Sloveniji. In v takem primeru mu je družina omogočila, da je sploh lahko priplezal do kariere in položaja. Ne tega pozabit.

Omenjaš še, glede poroke da se ne splača poročit. Tudi če nista poročena, se sobivanje v izvenzakonski zvezi smatra enako, kot poroka - deli se pošteno jasno od takrat, ko sta začela skupaj vlagat in živet, vse na pol - vključno z investicijami v kakšna življenska, rentna in drugačna zavarovanja :). SPloh, ko se izkaže, da druga polovica nima v teh letih skoraj nič premoženja, v primerjavi z njegovim, ker je on tako delal :)

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen