Med.Over.Net

Iščete delo, delavca?

sodexo

Default avatar

kanika

Ali ima kdo izkušnje oz. pozna podjetje sodexo in zaposlitev v le temu?
Default avatar

delovec sodexa

Poznam delo in razmere Sodexa
Delaš kot črnc za borih 400 do 450 evrov. Izkoriščajo te na vsakem koraku , vikende delaš zastoj saj je nihov moto da ni vse v denarju. Če ste pametni ne hodite v to firmo ,ker to so CIGANI !!!!!!!!
Default avatar

mesecina

Ja, odvisno kakšno delo opravljaš. Plače niso takšne, kot je zgoraj navedeno.
Default avatar

delavec sodexa

mesecina

Verjetno delaš v Ljubljani tam imate plače.
Jaz opravljam delo kuharja (imam tudi ustrezno izobrazbo) v tem podjetju pa me je sram povedat ljudem da imam 450evrov plače. Plače so dane na lepe oči viel sem že plačilno listo pomivalke , ki je z druge lokacije pa ima veliko več kot jaz in ostali v naši regiji tako da ne govori kar ne veš ozeroma ne občutiš tako kot mi na tem koncu slo.
Default avatar

mesecina

Sama ne delam v Sodexu, vendar dela znanec in kot sem v zgornjem postu napisala, odvisno kakšno delo opravljaš v podjetju.

Upam, da bodo boljši časi tudi za vas!
Default avatar

zmagovalec

Halo! IDI K PRIVATNIKU, BOŠ VIDEL KAJ SO CIGANI!!!
Ne nekaj na pamet.
Kaj sta pozabila kaj smo dobili v prejšnjem letu!
- redne plače
- isplačan regres
- prehrambeni paketi - koliko krat? Da ne naštejem kaj je bilo v paketu - lahko bi vaju bilo sram!
- novoletna zabava
- piknik
-novoletna darilo( flis, brisače,...)
- poračun regresa
pa še....
Sam delam v sodexu, in trenutno ne bi zamenjal!

ČE TI NE USTREZA - POJDI K PRIVATNIKU ALI KOMU DRUGEMU - POTEM PA PIŠI!!
Default avatar

delavec sodexa

Nič ne rečem vse je res kar si naštel. Samo celo leto živeti z 450 evri se ti to zdi normalno.
Da ne rečem o rednih zaposlitvah, podalšujejo mi že dobro desetletje po 2 mesca do pol leta. O tem jaz govorim , kar se pa tiče regresa in daril pa svaka jim čast.Paketi so pa malo mazanje oči, te paketi so iz našega denarja to je denar ki ti ostane od malice.Pa še to vsakič ko je bil paket je bila naslednja plača katastrofalna vsaj pri mani in pri ostalih sodelovcih. Tako da so se res izkazali na koncu leta niso več cigani sedaj jih imam za rome.

Ps Mam namen oditi stran in ko bom odšel boš lahko zasledil v časopisu lepi članek o njih z priloženimi slikami.
Default avatar

HC

Zgleda da je ta zmagovalec dobro zlezu u rit enemu od svojih nadrejenih in ne ve da so v Ljubljani v nekaterih ali celo večini firm nižje plače kot drugje v SLO.in da so tudi stroški v LJ.veliko večji kot drugje!V LJ.za garsonjero odšteješ od 350EUR+stroški+2 do 3 are ko v MB-ju dobiš garsonjero ali 1 sobno z stroški za 250EUR!Zato ti zmagovalec ne govori neumnosti če se dalj kot od svojega doma do delovnega mesta nisi še peljal ali delal!!!
Default avatar

Šef iz Sodexa

Ne pozabi napisati, da nosiš domov pripravljeno hrano za 4 člansko družino - to pa v letu tudi nekaj nanese....
Default avatar

delavec sodexa

Šef iz Sodexa
To zgleda da lahko počnejo samo šefi,da si nosjo domov pripravljeno hrano oziroma tudi kakšen kos surovega mesa. Tudi novoletna darila od dobaviteljev dvomim da razdeliš delovcem. Še za psa si neupam oziroma nesmem odnesti domov kaj šele pripravljene hrane in to vsaki dan.Ne govori neumnosti, če pa ti svojim delavcem pustiš odnašati domov kar ostane od malice pa lepo od tebe.Prinas žal ni tako...
Default avatar

valchy

tud jaz delam v sodexu in sem invalid 2 kategorije pa delam kot da bi bila zdrava .Sedaj k se mi je stanje še poslabšalo mi je nekdanja šefica rekla naj bi se pa upokojila k zame tu kjer delam nimajo ustreznega dela.no a je to prav.
Default avatar

Katastrofa

tudi jaz bi nekaj dodala na to temo. Poznam kar nekaj oseb, ki delajo u sodexhu na relaciji Ljubljana. Lahko rečem le KATASTROFA. V službo vstajajo ob 4 zjutraj, potem 2-3 ure delajo na eni lokaciji, potem se s svojim vozilom ali s takoznanimi šoferji vozijo na drugo lokacijo kjer delajo do 12 ali 13, potem domov za 3 ure in ponovno v službo od 17 do 19.

Ves dan, saj vstajajo ob 4 zjutraj, lahko rečejo, da končajo šiht in pridejo domov šele ob 20,00 znečer, to je delovna obveznost 16 ur za 8 delovnih ur in plače 450-500 EUR. Za tiste, kateri so zelo pridni dodajo kot neko nobdavčeno kilomertino, tako, da bi bila plača cca 600,00 EUR.

Velika sramota za slovensko državo, da taka podjetja sploh obstajajo ne pa, da se še reklamirajo, kot VODILNI V SVETU PREHRANE, ubistvu pa je veliko goljufanje in izkoriščanje delavcev, utaja davkov (neobdavčene kolimertine, prehrambeni paketi za katere imajo še kot odbitek vhodnega DDV in odhodek za nadaljnjo prodajo ter najbrž v poslovnih knjigah te pakete ne prikažejo kot pomoč delavcem, saj niso rdeči križ, da delavcem delijo hrano, naj jim dajo plačo in dodatke za deljen delovni čas).

Aha še nekaj: sedaj pa imajo tudi novega relacijskega šefa, kateremu če se kdo upa naj karkoli pove in bo takoj letel ven in to ne z odpovednim rokom najmanj 30 dni pač pa z odpovednim rokom takoj ali pa najkasneje 14 dni.

A ni to vse skupaj KATASTROFA.
Default avatar

dy

mislm nemorem verjeti svojim ocem kaj berem itd mogoce sem res naivna kajti jaz sem pa poslala prosnjo na njihov naslov nevem sej ni res sam cis tko men dol visi kaj bojo delal in kaj bojo poceli jaz vem da bi delala in videla kaj se dogaja ce bi mi pa naredili kaj takega bi jim pa bilo pomoje zelo zal kajti jaz sem pa le oseba ki ima rada vse pod dogovori urejeno in ce ne bi bilo bi pa videli in obcutili kaj bi jim naredila ena cis navadna riba
Default avatar

čifurka

Tudi jaz bi imela povedati,da je to zelo cigansko podjetje,vsaj v Sloveniji.Vodilni so pravi tajkuni,samo škoda je ,da je premalo takih,ki si upamo kaj povedati.Živijo na raččun delavcev in to zelo dobro.Prejšnje leto so dajali pakete-pranje denarja in pesek v oči.Pojdi s paketom in plačaj položnice,ti ki hvališ to firmo in še prespi notri,da se ti ne bo treba voziti in še firmi boš prihranil denar za vožnjo.Po mojem mnenju je,kdor to firmo hvali ni sposoben delati.Tu jim prav pridejo tudi snažilke,ki nimajo pojma o gostinstvu, a jim naredijo malo predavanj in že je kuharica.Človeka,ki je zato hodil v šolo pa popolnoma izničijo.Ima tudi manjšo plačo,kot tisti,ki je ravnokar prišel k firmi.Seveda plačilne liste pa naj bojo tajnost,da se ne bo preveč vedelo,da je za isto delovno mesto različni dohodek,to gre namreč po obrazih in ni pravilnika.
Default avatar

kanika

Hvala za vsa mnenja, sem imela že v začetku občutek, da verjetno ni vse kot je treba, definitivno pa za 450 eu ne mislim delat. Dobila službo, uspešno.
Default avatar

Jože

Spoštovani!

PONUJAM VAM RESNO DELO.

Pošiljam vam ponudbo super priložnost, ali jo boste izkoristili, mi smo jo.
Pošiljam vam malo opisa od kje prihaja denar in kaj se dela v naši organizaciji, če vas bo zanimalo kaj več, mi pišite na: [email protected], da se bomo dogovorili za informativni sestanek, KAJTI TO JE EDINI SISTEM DO SEDAJ, KI SEM GA JAZ SPOZNAL V SVOJH 30 LETIH SLUŽBOVANJA, KJER SI RESNIČNO PLAČAN PO UČINKU, TO POMENI DA ČLOVEK DOBI DOBRO PLAČILO ZA DELO KI GA OPRAVI, NEDELO TUKAJ NI PLAČANO

Upam, da ste reseni iskalci dela in da boste tole prebrali v celoti, ker vam ponujam priložnost, ki je povsem legalna zadeva in je odobrena od Gospodarske zbornice Slovenjije leta 1995. Verjetno se strinjate, da je danes vse težji in večji problem poiskati varno službo, zato vam priporočam, da natančno prečitate sporočilo, ki ga vam pošiljam, dobro premislite in se oglasite glede dogovora za sestanek.
To ni samo zanimivo ampak je tudi življenjskega pomena.

KAJ LAHKO VI PRIDOBITE?

V 1.FAZI PROFITIRATE - POCENITE VAŠ ŽIVLJENJSKI STROŠEK

V 2.FAZI LAHKO DOBRO ZASLUŽITE

IČEMO LJUDI, KI ŽELIJO DOSEČI V ŽIVLJENJU NEKAJ VEČ

Ne ponujam vam FINANČNIH IGER

Tisti ljudje, ki so si dovolili pogledati in preveriti so danes veseli, sproščeni in zelo navdušeni nad možnostjo, ki jo nam vsem nudi ekonomija nove dobe.

Strah je odveč, ker: - NI INVESTICIJE(ni tveganja ni finančna igra)

- NI AKVIZITERSTVO (ker ne prodajamo izdelkov od vrat do vrat)

- KDO ŽE SODELUJE Z NAMI? Vse strukture ljudi: dr., ing., profesorji, PRAVNIKI, podjetniki,politiki, študentje, upokojenci, ....... saj si vsi ljudje želimo več časa in več denarja, pri nas lahko dosežete oboje. NE VERJAMETE - PREVERITE, saj vas nič ne stane, če boste preveril.

Z vsem spoštovanjem

Jože
Default avatar

Kastor -junior

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Haaaaaaaaaaaa

Zdaj se pa zares rezim ker je Sodexo podjetje ki je iz Francije potem pa so Ussa dali denar notri
in mislim da so oni gospodarji ..To podjetje postoji skoraj v celi Europi ..

Seveda v Franciji pa ne morejo izkorihcati delavce kot pri vas ker en 7 urni delavec na dan =35 na teden

jih ze kosta 1100 Eu pa so delokalisirali in to v nerazvitih drzavah za pripravo kosila -vecerje za

sole bolnice ali vse vrste podjetij .To pa enako v Sloveniji -Poljski -Franciji - etc Tako oni nakopujejo

pri vas jo pripravijo in izvazajo ze pripravljeno hrano vse do Francije Ali Italije pa se mogoce kje dalje ...

Slovenci bogi Slovenci --tudi po vasi meri niste sposobni da si ustanovite eno druzbo ki bi to lahko v

Sloveniji izdelovalo in ze za vaso uporabo zadovoljila vase trzisce -namesto da vam Francozi dajo

drobtinice od tega kar vam oni ukradejo ze na Slovenskem trziscu .Ah je res lepa Mondialization

vsi skupaj ste suznji velikih firm iz Nemcije --francije Gb Italije ITD ...

Kmalo boste na istem polozajo kot Grki

1 ) vas izkoriscajo za delo

2 ) za odkup mesa in zelenjave za izdelavo

3) posebno pa se za placilo kosila v tovarnah solah ali v BOLNICAH

Ce bi se vsi delavci ki delate pri SODEXO Slovenija ter uredili eno kooperativno podjetje

vsak da 1000 euro da postane clan delavec in gospodar tega novega podjetja

Dobre komercialiste najdete in ze vase notranje trzisce pokrijete z vasimi izdelki ..

Ha ce bi vi vsi skupaj bli sposobni Slovenija bi bla Svica danes

Namesto tega se vi samo jocete ..

Jas sem zdaj Francoz pa sem ponosen da vas tak ozemamo kot butelje

Vi ste pa nasi bosanci HAAAAAAAAAAAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAA
Default avatar

Ilija Juric

Tri mesece sem delal v sodexu kot vodja kuhinje v Plami-pur Ilirska bistrica.Zadnji dan pred potekom poskusnega dela so mi odpovedali pogodbo.Razlog so navedli neustrezna komunikacija in nespoštovanje njihovih standardov.NJihovi standardi.Kuhanje vode in moke,normativi za osnovne šole.Za delavske malice limitirajo strošek živila 1.5 evr. na osebo.
Kuhanje kot za prašiče.To so njihovi standardi.Njihov kader temelji na priučenih kuharjih.tako da profesionalen kuhar ,ki obvlada kuhinjsko poslovanje in kulinariko ,enostavno ne more sprejeti njihovega načina dela.Imajo kulinarike ki namesto da izboljšujejo kuhanje,hodijo po kuhinjah,gledajo šefom pod prste koliko hrane dajo na krožnik,slikarijo in potem delajo zapisnike da se uvlečejo v rit direktorici.Da ne govorim od haccap kontrolorjev,ki si praskajo ta zadnjo plat in pravtako slikarijo in pisarijo.Namesto take golazni bi rajši zaposlili dobre kuharje.
Sodexo se ima za ne vem kakšno kulinarično ikono.Vse skupaj pa je eno veliko kulinarično sranje.Zato so mi tudi prekinili pogodbo ker sem kuhal kot se spodobi in mimo njihovih normativov,ter zato ker so mi dali previsoko plačo,samo da vpeljem novo odprto menzo,potem pa se jim računica ni izšla.Sem vodil kuhinje za katere je sodexo le pomivalnica,nisem pa doživel da ljudje bojkotirajo hrano.To je SODEXO.
Default avatar

aa993

To še ne pomeni,da je v vseh kuhinjah enako! Odvisno od šefa kuhinje je ogromno!
Default avatar

19eer

aa993 je napisal/a:
A to pomeni da ti delaš čudeže za 1,5€ , to bi pa rad poizkusil.