Med.Over.Net

Iščete delo, delavca?

Odgovarjajo: Moja zaposlitev = Optius

Dobro službo in dobrega delavca je vedno težko najti. Povejte svoje reference, bodite pošteni do sebe in drugih. Prostor namenjen iskalcem dela in delodajalcem, raznim vprašanjem v povezavi s pripravo CV-jev, motivacijskih pisem, iskanjem prostih delovnih mest, pripravo na zaposlitveni intervju in podobno.

Moja zaposlitev = Optius

mojaZaposlitev.si

Smania - DFVU (Podgorje, Kamnik)

Default avatar

Minnie M

Pozdravljeni!

Ima kdo izkušnje z njimi, bil na razgovoru, ipd.?
Default avatar

Kandidatka

Obljubljajo veliko oz. celo preveč, dejansko pa je situacija ravno nasprotna.

Po mojem mnenju je podjetje zrelo za delovno inšpekcijo, da preverijo njihovo poslovanje!

Očitno niti nimajo namena zaposlovanja, ker te vzamejo za mesec ali dva, potem pa zopet izdajo razpis na katerega se prijavi nekaj sto novih naivnežev.
Default avatar

La Vita è bella

Se popolnoma strinjam ... pri njih sem bila dvakrat, za različni delovni mesti in ugotovila, da opis delovnega mesta sploh ne ustreza dejanskemu stanju. Prednost dajejo kvantiteti pred kvaliteto, dejansko pa delas za najmanj za tri, pa tudi delovno okolje je daleč od nadstandarnega, kar obljubljajo ... Zanimalo me je, ali ima kdo podobno izkušnjo ...

Pa kontaktirat jih moraš ti, ne oni tebe ... no comment ... sem se odločila, da nikoli več ...
Default avatar

Kandidatka

La Vita è bella je res tako.

Na razpisih iščejo točno določen in kvalificiran profil, zraven pa zahtevajo še, da jim npr. "pečeš še krofe"? Naj potem vzamejo slaščičarja in ne iskani profil!

Najraje bi imeli dve osebi v eni, za to objavili nekoliko boljšo plačo in si s tem zagotovili veliko novih kandidatov oz. kot že rečeno naivnežev, ki tega dela sploh ne bodo sposobni opravljati :)

Vse vam pove že št. zaposlenih, da nimajo resnega namena glede dolgoročnega zaposlovanja!

Mi je pa čudno to, da država vse to dopušča. Jaz bi kot prvo ukinila vse d.o.o.-je, ki omogočajo zlorabe brez odgovornosti lastnikov.

La Vita è bella so ti za opravljeno delo vsaj vse plačali?
Default avatar

La Vita è bella

Žal je res tako. Smešno se mi zdi, da so za pomoč pri administraciji pod zahtevano izobrazbo navedli I., II., III. stopnjo!!! :D Kr neki ... Ja, sem dobila ... enkrat sem bila dve uri, drugič cel dan ... prvič 15, drugič 35 €. Kaj pa ti? So te po tem obvestili? Jaz sem s z njimi dogovarjala cca pol leta, vlagala svojo energijo in čas, pa iz tega na koncu ni bilo nič ...
Default avatar

Kandidatka

Ja podobna zadeva pri meni.

Sem pa malo preračunala lastnikov namen in sploh ni trapast, če te prej ne ujamejo :)

Če imaš 100-200 prijavljenih kandidatov, vsakega povabiš na nekaj urno testiranje in sploh ne rabiš zaposlovati! Vsake toliko vzameš nekoga za 1 mesec (da ti ne težijo iz inšpekcije) potem pa ponoviš vajo.

Verjetno lastnik niti sam ne ve kaj je I., II. in III. stopnja izobrazbe, ker če bi vedel in imel resen namen, bi za administratorja povabil vsaj IV ali V stopnjo. Drugo je, če rabiš nekoga za pakiranje škatel!
Default avatar

Kandidatka

Če bere to temo kdo izmed skrbnikov zaposlitvenih portalov (mojedelo, mojazaposlitev oz. optius,...) bi predlagala, da na svojih portalih odprete mesto, kjer bi prijavljeni člani lahko objavljali svoja pozitivna in negativna mnenja, izkunje ipd. o delodajalcih, ki pri njih objavljajo prosta delovna mesta.

Namreč, če kdo namerno izkorišča potencialne kandidate ali obstoječe delavce je prav, da se to tudi objavi in se mu s tem prepreči takšno poslovanje.
Default avatar

La Vita è bella

Se popolnoma strinjam s tvojim predlogom. Dejstvo je, da niso resni in s tem dokazujejo svojo poslovno kulturo. In seveda, pomembno je, da še vedno iščejo :)
Default avatar

Bučekiller

Kandidatka. Ti nihče ni odgovoril na post pa si si kar sama pod drugim uporabniškim imenom? Veš kako hitro se vidi, da nekdo odpisuje sam sebi. Preveč podobnosti ;) drugače je pa krivo obrekovanje na javnem portalu zakonsko sporno KZ-1-NPB4 - 159. člen. Mogoče bi čas, ki ga porabljaš za obrekovanje, porabila rajši za iskanje nove službe ;)