Slušni aparati in zaščita sluha

KATEREGA PONUDNIKA SLUŠNIH APARATOV IZBRATI????

Default avatar

Slab sluh dojenčka

Lepo prosim za nasvet, kaj izbrati:

Widex ali AudioBM??

Gre za še ne 1-letnega otroka??
Če ima kdo izkušnje s tema dvema ponudnikoma slušnih aparatov?

kaj se sploh lahko dobi na napotnico za otroka?
Kakšni so aparat?
Kako se kje potrudijo?
Ima mogoče kdo izkušnje s ponudniki v MS?
Default avatar

Maraajke

Dvigujem temo, morda bo znal kdo pomagati.
Default avatar

Piorti

Ne morem ti direkt odgovorit, pač pa le posredno, mogoče ti bo vseeno v pomoč.
Mi smo kupovali slušni aparat za mamo, staro 77 let. V Lj je malo morje firm s tem, katera bo prava? Najprej smo iskali glede na lokacijo oz da lahko v bližini parkiramo ali da je vsaj bus postaja blizu. Potem, da imajo delovni čas tudi pozno popoldan. Takih zelo malo. Kaj mi nuca, če delajo do 16h, ker jaz tudi, pa moram še do njih pridet. Zacnejo pa ob 9h... Potem smo preostalim poslali mail s parimi vprašanji. V štirih dneh na mail odgovoril le eden. In tega smo izbrali. Po letu in pol smo še vedno zadovoljni.
Default avatar

gutrewsd

Pri nas ima oce ze tretjo rundo slusnih aparatov in prvic je imel Widexov aparat in sedaj dvakrat pa Neurothov. Nekako je bil bolj zadovoljen z uslugami v Celju pri Neurothu. Drugace pa njemu kot odrasli osebi pripada osnovni aparat zastonj, ce hoces boljsega pa doplacas. Svetujem ti, da se informativno oglasis v obeh centrih, ki si jih navedla in vprasaj kaj ti svetujejo, ker tja potem hodis tudi na servis aparatov vsako leto. Tudi ti ponudijo zavarovanje aparatov, ki mogoce pri tako majhnemu otroku, kar prav pride.
Default avatar

Dražji je boljši

Vprašaj na avdiološkem oddelku klinike ORL.
Tam so specializirani za težave.
Sicer so dobri slušni aparati, ki stanejo v rangu 3.000€.
Default avatar

Piorto

Kaj naj po tvojem ona sprašuje na orl v Lj? Če hodijo na orl v lj, potem so tu že dobili info, ki ga tu lahko dobijo. Če prav razumem, so oni dohtarje že dali skozi, zdaj rabijo le pametno izbrat ponudnika slušnih aparatov in to najbrz blizje domu, torej ms.
Default avatar

kovacm

Jaz osebno imam najboljšo izkušnjo z Audio BM. Korektni in strokovni. Odvisno od lokacije, delajo od 7h pa tudi do 18h in se ni težko uskladiti.
Default avatar

povsnik

Dražji je boljši je napisal/a:
To pa gotov ne more biti res, da je treba toliko plačat, da je aparat dober, razen, če so ekstra zahteve. Sicer so specializirani za slušne aparate - dobavitelji. Preveriti pri večih. Zaupajte svoji presoji, po obisku slušnih centrov. V nekaterih ambulantah nočejo povedat več, kot za en ali dva naslova, tudi če jih je več v okolici. Presodite, premislite.