Izgorelost

Odgovarjajo: mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

zelo slabo pocutje

Default avatar

matuljcica

Leta 2014 sem dożivela paničen napad, ki je bil zelo hud. Sledili so dnevi ko sem imela vsak dan tudi po vec napadov. Pred dvema letoma sem opravila zdravniške preglede (gastroskopijo, kolonoskopoijp, kardiološki pregled, laboratorij) in so bili vsi izvidi bp. Potem sem obiskala še psihiatra in pojedla veliko različnih antidepresivov vendar mi niso pomagali. Zaradi tega slabega počutja sem vedno bolj izčrpana in utrujena. Boli me celo telo imam omotice včasih se mi trese celo telo. Ne funkcioniram več ne v slużbi in ne doma. Ali to moje slabo pocutje każe na izgorelos in kako se izvlečti iz tega sranja ker resnično ne zmorem več.
Default avatar

Uroš Drčić

Spoštovani,

znaki, ki jih opisujete, so značilni za izgorelost - z drugimi besedami, izgorelost se najbolj pogosto kaže natančno kakor opisujete. Prvi koraki k rehabilitaciji so ti, ki ste jih že opravili:
1. Z medicinskimi preiskavami izločiti možnost, da težave povzroča telesni vzrok.
2. Pogovor s psihiatrom, ki nekako potrdi, da gre za težavo psihološkega izvora in predlaga zdravljenje.

Vendar pa v primeru izgorelosti to običajno ni dovolj. Zato predlagamo nadaljne korake:

3. Obisk psihoterapevta. Običajno traja nekaj srečanj (4-6), da dosežemo naslednje.
- skupaj razgrnemo klientovo zgodbo, do te mere, da lahko potrdimo, da gre res za izgorelost
- klient uvidi kako in zakaj se je pripeljal tako daleč
- klient razume v kakšnem stanju je njegov psihofizični sistem in kakšni pogoji so potrebni, da se bo psihofizčni sistem pričel rehabilitirati. Razume koliko časa to traja. Skratka, skupaj naredimo načrt rehabilitacije.
- klient uvidi katere dele svoje osebnostne strukture lahko prilagodi, da bo v prihodnosti živel bolj zadovoljno življenje.

4. Nekateri klienti se odločijo za nadaljno obravnavo, ali individualno ali skupinsko. Dva tedna nazaj smo začeli z novo skupino in imamo še dve prosti mesti. Ste dobrodošli. Lahko rečem, da bi večina članov skupine svoje stanje opisala zelo podobno kot vi. Na skupini potem skupaj iščemo pot iz iz te godlje. To pa ni tako enostavno, ker ima vsakdo svoje notranje razloge, da se je pripeljal do izgorelosti in tudi da ostaja v procesu izčrpavanja. Vsakdo ima svojo točko, ko reče - zdaj je pa dovolj.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić
_____________________
mag. Uroš Drčić
transakcijski analitik - psihoterapevt
m: 031 336 452
e: [email protected]
url: http://www.revitacenter.si

Moderatorji

mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić