Izgorelost

Odgovarjajo: mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Pozdravljeni

Default avatar

Anksioznost

Pozdravljeni, imam zadnje case tezave z anksioznostjo predvsem ponoci..danes mi je moj zdravnik dal tablete cipralex, bojim.se stranskih ucinkov so zelo nadlezni? Kaksne izkusnje imate se z triticom? Naj bi ga vzela 1/3 pred spanjem...hvala za odg.
Sorodne vsebine:
Default avatar

Uroš Drčić

Spoštovani,

za svetovanje na področju psihotropnih zdravil so usposobljeni zdravniki, še posebej zdravniki psihiatri. Zato vam predlagam, da isto vprašanje naslovite še na forum Psihiatrija, ki ga najdete na tej povezavi: viewforum.php?f=6 . Tam bo z vami lahko svoje mnenje delila izkušena psihiatrinja pa tudi več bralcev MON:

Jaz lahko z vami delim svoje splošno mnenje ter izkušnje pri psihoterapevtskem delu. Antidepresivi imajo v veliki večini primerov minimalne stranske učinke. Bodite pa pozorni na dejstvo, da je v nekaterih primerih tudi splošnim zdravnikom ali psihiatrom težko poiskati pravo dozo in kombinacijo zdravil. Opažam, da ljudje pogosto, ko dobijo zdravila in čutijo stranske učinke ali jim ne pomagajo dovolj, vržejo puško v koruzo in rečejo - ti psihiatri in zdravila so zanič. Predlagam, da se v takih primerih osebe vračajo k psihiatru, dokler skupaj ne najdeta ustrezne kombinacije. Tudi če to pomeni recimo 5 obiskov.

Druga stvar, na katero opozarjam kliente pa je, da psihotropna zdravila le prekrivajo simptome globlje težave. Zato se pogovarjamo, da je včasih dobro, ali celo nujno, na začetku vzeti zdravi. Da oseba sploh lahko funkcionira in začne reševati pravi vzrok težav. To naredimo s psihoterapijo. Če pa oseba jemlje zdravila le za prikrivanje simptomov in nadaljuje iz iste psihološke pozicije ter istim načinom življenja naprej, lahko pričakujemo, da bo potrebno s časoma višati dozo zdravil oziroma se bodo problemi le poglabljali.

Lep pozdrav,
Urop Drčić
_____________________
mag. Uroš Drčić
transakcijski analitik - psihoterapevt
m: 031 336 452
e: [email protected]
url: http://www.revitacenter.si

Moderatorji

mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić