Med.Over.Net

Oftalmologija

Odgovarjajo: prof. dr. Gorazd Kolar, dr. med., oftalmolog

Okulist (oftalmolog) vam svetuje s področja zdravljenja očesnih bolezni, dioptrije, očesnega pritiska, korekcije vida, o glavkomu, sivi mreni, ...

prof. dr. Gorazd Kolar , dr. med., oftalmolog

gorazdkolar

razlaga vidnega polja

Default avatar

maj81

Pozdravljeni!
Prosim,za razlago izvida merjenja vidnega polja:kinetična perimetrija: obojestransko nazalano spodaj depresija spodnjega kvadranta za 10 stopinj. Ostalo pregledano je vse v redu.
Hvala za odgovor!
Default avatar

gorazdkolar

Spoštovani, po kratkem opisu, ki ste ga posredovali, bi vam še svetoval, vaš zdravnik ali oftalmolog opravi analizo stanja vidnega živca z ustreznimi preiskavami optičnega kanala in sellae turc. s spoštovanjem, dr. Gorazd Kolar.
*******************************************
Default avatar

maj81

Spoštovani!
Zahvaljujem se vam za odgovor! Odkrili so mi pinealno cisto ali mislite, da ima ta depresija vidnega polja kaj povezave in je potrebno kljub temu opraviti te vaše predlagane preiskave?
Hvala in lepo pozdravljeni!
Default avatar

gorazdkolar

Spoštovani, če je diagnoza, kot jo navajate točna, je seveda potrebno opraviti predlagane preiskave. Morda so bile že opravljene ?. Na vsak način pa morate biti pod kontrolo nevrokirurga, ki bo opazoval cisto, ponovil preiskave in po potrebi ustrezno ukrepal. Lep pozdrav, Dr Gorazd Kolar.
*******************************************
Default avatar

maj81

Spoštovani!
Pinealna cista je velika 1,5 cm in blago oži akvedukt..je napisano v izvidu MR glave. Nevrokirurgi premišljujeo o OP posegu. Glava me kontinuirano boli in tišči, posebaj pri povešenju glave navzdol,naporu in ležanju in večkrat imam občutek ,da me tišči tudi na oči in me takrat bolijo. Opazila sem malo slabši vid in vožnja ponoči-ostrina. Iz strani oftalmologa sem dobila izvid:
Status:
er: +0,25-0,50/180
+0,00-0,50/21
Vdo: 1,0
Vdo:1,0
Zunanji dei b.p.Zrkli bledi,v orto položaju, gibljivost do skrajnih leg.
SBM: Roženici čisti,prekata globoka,čista,zenici okrogli, v dobri MM, leči čisti, steklovini čisti.
Fd v M:papili ostro omejeni, rožnati,žilje primernega kalibra, makuli starosti primerni, fovealni refleks prisoten.
NT:13/10
Vidno polje kinetična perimetrija:obojestransko nazalno spodaj depersija spodnjega kvadranta za 10 stopinj.
To je vse kar je na izvidu,toraj sklepam,da tega kar predlagate ni narejenega. Zdravnica mi ni nič razložila,samo-da se bo uredilo.
Najlepša hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!