Med.Over.Net

Oftalmologija

Odgovarjajo: prof. dr. Gorazd Kolar, dr. med., oftalmolog

Okulist (oftalmolog) vam svetuje s področja zdravljenja očesnih bolezni, dioptrije, očesnega pritiska, korekcije vida, o glavkomu, sivi mreni, ...

prof. dr. Gorazd Kolar , dr. med., oftalmolog

gorazdkolar

Boleče oko

Default avatar

LinaS

Spoštovani
Že kar nekaj časa se mi dogaja, da me boli oko. Bolečina se pojavi občasno, ko spim in ko se zbudim je, kot da me boli nekje v očesu in ga ne morem takoj odpreti. Ko ga odprem, se mi zasolzi, potem je bolje. Bolečina ni vsakodnevna oziroma, da bi se mi to dogajalo vsako noč. Oči se mi tudi solzijo, sploh sedaj, ko je mrzlo, ali če piha veter. Kaj menite, kaj bi bilo? Ko sem imela oko vneto in sem uporabljala Chloramphenicol se mi to ni dogajalo.
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.
Default avatar

gorazdkolar

Spoštovana, po opisu težav menim da je vzrok za težave navznoter obrnjena vejica trepalnice, ki zapraska po občutljivi roženici. Seveda je za točno diagnozo potreben pregled pri očesnem zdravniku, ki bo le pod povečavo pregledal oko in če je vzrok vejica, jo bo s posebno pinceto odstranil. Pokažite mu tudi to mnenje. Lahko je pa vzrok tudi vnetje, saj je antibiotik pomagal.
Lep pozdrav in uspešna ozdravitev
*******************************************
Default avatar

LinaS

Hvala za tako hiter odgovor. Dejansko sem to začela opažati po tem, ko sem se pičila v oko z maskaro in mi je oko tako pordelo, se solzilo, da sploh nisem mogla gledati. Takrat sem odšla k zdravnici, ki mi je predpisala chloramphenikol. Občutek je pa tak, kot da je oko zalepljeno in ga ne morem odpreti. Hvala še enkrat.