Med.Over.Net

Oftalmologija

Odgovarjajo: prof. dr. Gorazd Kolar, dr. med., oftalmolog

Okulist (oftalmolog) vam svetuje s področja zdravljenja očesnih bolezni, dioptrije, očesnega pritiska, korekcije vida, o glavkomu, sivi mreni, ...

prof. dr. Gorazd Kolar , dr. med., oftalmolog

gorazdkolar

problemi z očmi

Default avatar

Grazia123

Pozdravljeni,

Sin (4 leta) je začel lani pred poletjem žmigati z vekami. Kljub temu, da je bilo s strani pediatra označeno, da ima tik, smo ga samoplačniško peljali k okulistu, ki je ugotovil vnetje veznice - posledica alergije. Po alergološkem testiranju je bila ugotovljena 6 stopnja alergije na pršico in 5 stopnja alergije na pršico moke.
Letos se zadeva ponavlja. Poletje je pred vrati, sina zopet pečejo oči, žmiga in toži, da ga bolijo. Čez vikend smo bili na morju in tam je še huje.
Doma pomagajo zaditen kapljice, na morju ne. Otrok obožuje morje. Kako na dopust, če ga očke zelo mantrajo. Imate kak predlog? Razen tega, da ne gremo :). Sumim, da je alergičen še na kaj razen pršico.
Najlepša hvala,
Default avatar

gorazdkolar

Otrok ima že dokazano preobčutljivost ( alergijo) na določene alergene. Ni navedeno, če je alergija tudi na cvetni prah, ki je prisotna pri večini primerov alergikov. Velikokrat je alergična reakcija na alergene cvetnega prahu obmorskih rastlin, ker navajate, da se po bivanju na morju reakcija še dodatno pokazala. Svetujem vam obisk alergološke ambulante UKC, kjer bodo opravili še dodatne preiskave ter svetovali ustrezno terapijo.
LP dr. Gorazd Kolar
*******************************************