Forum: Oftalmologija

Okulist (oftalmolog) vam svetuje s področja zdravljenja očesnih bolezni, dioptrije, očesnega pritiska, korekcije vida, o glavkomu, sivi mreni, ...

problemi z očmi

Odgovori Nova tema
Default avatar Grazia123 12 Jun 2017 07:23

Pozdravljeni,

Sin (4 leta) je začel lani pred poletjem žmigati z vekami. Kljub temu, da je bilo s strani pediatra označeno, da ima tik, smo ga samoplačniško peljali k okulistu, ki je ugotovil vnetje veznice - posledica alergije. Po alergološkem testiranju je bila ugotovljena 6 stopnja alergije na pršico in 5 stopnja alergije na pršico moke.
Letos se zadeva ponavlja. Poletje je pred vrati, sina zopet pečejo oči, žmiga in toži, da ga bolijo. Čez vikend smo bili na morju in tam je še huje.
Doma pomagajo zaditen kapljice, na morju ne. Otrok obožuje morje. Kako na dopust, če ga očke zelo mantrajo. Imate kak predlog? Razen tega, da ne gremo :). Sumim, da je alergičen še na kaj razen pršico.
Najlepša hvala,

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar gorazdkolar 18 Jun 2017 16:52

Otrok ima že dokazano preobčutljivost ( alergijo) na določene alergene. Ni navedeno, če je alergija tudi na cvetni prah, ki je prisotna pri večini primerov alergikov. Velikokrat je alergična reakcija na alergene cvetnega prahu obmorskih rastlin, ker navajate, da se po bivanju na morju reakcija še dodatno pokazala. Svetujem vam obisk alergološke ambulante UKC, kjer bodo opravili še dodatne preiskave ter svetovali ustrezno terapijo.
LP dr. Gorazd Kolar

*******************************************

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh