Med.Over.Net

Arhiv - sociala

Spoštovani, ta forum je zaprt za pisanje in je namenjen samo branju tematik s področja sociale. Tukaj lahko poiščete nasvet, v že odgovorjenih vprašanjih. V primeru, da bi želeli postaviti novo vprašanje, prosimo, da izberete področje, ki vas najbolj zanima in menite, da je najbolj primereno za vaše vprašanje.
Hvala za razumevanje.
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=71

Mnenje, nasvet ...

Default avatar

Fanny

Lep pozdrav vsem skupaj,

prosim za vaše odgovore ...

kaj menite, če oseba dnevno konzumira coca colo in saridon tablete?!

Vprašanje je resno in se vam zahvaljujem vnaprej za pomoč ...

LP
Default avatar

F.Tadeja

Pozdravljena Fanny!
Saridon je anlgetik (zdravilo za lajšanje bolečine) z dodatkom kofeina (privzdig energije oz. večja budnost/koncentracija/pozornost). Na vprašanje vam lahko podrobneje odgovorim, če mi podrobneje razložite nekatera dejstva. Zakaj točno jih jemelje (zobobol, glavobol ali ima kakšne druge bolečine), morda zaradi kofeina in posledično privzdiga energije? Se mu nivo energije spremeni po zaužitju? Kako dolgo, koliko tablet dnevno, kakšno pakiranje (mg)? Zakaj točno jih jemlje s coca colo? Je to zaradi kofeinskega dodatka k omenjeni pijači in kakšno vrsto coca cole pije, saj različne vsebujejo različne količine kofeina (regular, light, zero). Zdravilo ima kot najslabši možni stranski učinek bolezni jeter in ledvic (seveda je to odvisno od velikih količin in resnično dolgega časa jemanja). Ne povzroča odvisnosti. Upam, da vas ne skrbi preveč.
Resnično bi vas prosila za podrobnejše podatke. Potrudila se vam bom odgovoriti po svojih najboljših močeh!
Lep dan, F.Tadeja
Default avatar

Fanny

Spoštovana,

Coca Cola je zero, dnevno 1,5 l, škatljice so z 10 tabletami kjer piše na ovoju
250 mg/150 mg/ 50 mg tablete, mislim, da se ta kombinacija uporablja že dobro leto dni.
Gre za odraslo osebo vendar ja, malo pa me skrbi oz. me včasih prešine kakšen pomislek pa ne vem ...

Nimam odgovora zakaj točno jemlje prav to kombinacijo, niti koliko tablet (vendar imam vtis glede na videno, da kar precej in predvsem redno), včasih je obraz videti "malo zabuhel", vem samo to, da ima neke težave z očmi, to se pač opazi (mežikanje, zapiranje oči) pravi pa, da se te težave javljajo samo pri gledanju na daleč, na blizu pa je vid 100%, večino dneva preživi za računalnikom (najprej v službi, doma pa še pozno v noč, tudi vse proste dneve v glavnem).
Kot mi je znano sploh nima osebnega zdravnika in ne vem kje ima sedaj svojo osebno kartoteko, zelo malo ali nič ne govori, po povedanem pa ga vsaj še 10 let ne rabi (takrat 50 let).

LP
Default avatar

F.Tadeja

Hvala za podrobnejše podatke.
Glede na prebrano še vedno ni razbrati zakaj točno analgetik. Tako vam težko pomagam. Lahko rečem samo to, da brez indikacij je takšna zdravila nesmiselno jemati. Od teh tablet je lahko škoda (opisana v prvem mojem postu), če se jih uživa v velikih količanah ter z alkoholom. Če pa ni nobenih bolečin pa tudi od tablet ne bo nobene koristi. Najbolj pomembno vprašanje je, kaj je vzrok za jemanjem, česar pa (če prav razumem) tudi vi ne veste. Morda vam svetujem, da ga vprašate direktno, če ga kaj boli ali zakaj točno tablete jemlje.
Lep pozdrav, F.Tadeja
Default avatar

Tilana

pozdravljeni. mene pa zanima, ali tablete Saridon vplivajo na učinkovitost kontracepcijskih tablet Yaz? za odgovore se Vam zahvaljujem