Med.Over.Net

ARHIV - zdravstvo

Spoštovani, ta forum je zaprt za pisanje in je namenjen samo branju tematik s področja zdravstva. Tukaj lahko poiščete nasvet, v že odgovorjenih vprašanjih. V primeru, da bi želeli postaviti novo vprašanje, prosimo, da izberete področje, ki vas najbolj zanima in menite, da je najbolj primereno za vaše vprašanje.
Hvala za razumevanje.
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=467

Boleč prsni koš po porodu

Default avatar

pastetka

Spoštovani,

stara sem 31 let in sem dva meseca po četrtem porodu. Med nosečnostjo sem bila dvakrat prehlajena in močno kašljala. Prvo močno kašljanje je bilo na polovici nosečnost in je trajalo kakšen mesec, naslednje pa zadnja dva meseca pred porodom in je trajalo ves čas. Po porodu sem kašelj zaradi bolečin v sramnih kosteh nekako zadrževala in tako je postopoma pojenjal.
Kašelj je bil zares močan, zelo glasen in grd, prihajal je nekje globoko od znotraj. Vročine nisem imela, zdravnik mi je pregledal kri in sklenil, da gre za virozo, zdravil nisem prejela. Nosečnost je potekala bp, razen močnega kašljanja drugih težav ni bilo. Rodila sem tudi tokrat zelo hitro, naravno.

Že nekaj ur po porodu pa sem po kosilu začutila zelo neprijetno tiščanje v prsnem košu. Ob napenjanju je bilo še huje. Nato sem dober mesec veliko počivala in skoraj nič kašljala in zdelo se mi je, da je bolje.
Sedaj, ko sem že bolj aktivna, se je izkazalo, da je prsni koš še vedno boleč, občutljiv. In to ves čas. To začutim takrat, ko zakašljam (zelo nadležen, čuden pritisk v kosteh prsnega koša od prsnice navzgor) ali ko se z rokami in telesom stegnem naprej, ali ko počepnem … Pa četudi nič ne »preverjam« je ta moteč, boleč občutek že nenehno prisoten. Tudi ko govorim, čutim nek pritisk, tiščanje. Mislila sem, da bo minilo samo od sebe, a je samo še slabše. Dobro mi dene zelo vroča voda, ki si jo s plastenko polagam na prsni koš. Še najbolje pa mi dene počitek. Ne vem sploh, ali so problem pljuča, ali kosti.
Ali je možno, da je vzrok kašelj iz nosečnosti, kaj svetujete, ali bo minilo samo od sebe …?

Najlepša hvala!