Med.Over.Net

ARHIV - zdravstvo

Spoštovani, ta forum je zaprt za pisanje in je namenjen samo branju tematik s področja zdravstva. Tukaj lahko poiščete nasvet, v že odgovorjenih vprašanjih. V primeru, da bi želeli postaviti novo vprašanje, prosimo, da izberete področje, ki vas najbolj zanima in menite, da je najbolj primereno za vaše vprašanje.
Hvala za razumevanje.
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=467

Dehidracija, zakaj...

Default avatar

Manca20let

Mogoče je napačna tema za tako vprašanje, pa vendar.
Povprečno spijem manj kot 1L tekočine na dan. Redko sem žejna, redko čutim potrebo po pitju, nisem dehidrirana. Dejansko je moje telo dobro hidrirano (merila sem se že večkrat). Včasih grem skozi dan brez, da bi popila dcl vode in na koncu dneva spijem samo zato, ker vem, da delam narobe. Razlog, da ne pijem ni zato, ker ne občutim potrebe, ampak zato, ker enostavno pozabim. Pred kratkim pa sem to omenila kolegu in mi je povedal, da verjetno moje telo ne izloča vode kot bi moralo. Ker se mi je njegov komentar zdel smešen se nisem pretirano odzivala nanj, sedaj pa se sprašujem, če je to sploh možno in je res mogoče kaj ''narobe'' z mojim izločanjem vode. Na wc hodim redno, moja prebava je urejena in kljub temu, da imam sadje in zelenjavo redno na jedilniku, hrana ne vsebuje toliko vode, da bi zadovoljila moje dnevne potrebe. Sem mlada, telesno dokaj aktivna, zdrava (krvna slika zelo dobra, prehlajena nisem bila že kar lep čas in tudi, ko sem hitro mine. Imam pa že od nekdaj glavobole za katere mi niso našli vzroka).
Je možno, da je voda ''ujeta'' v telesu? Hvala za odgovor.
Default avatar

tinkae

Zdravo!

Glavobol je prvi pokazatelj de je telo dehidrirano. jst osebno sem imela non stop glavobole, pila manj kot 1l na dan, drugače počutje vredu, zdrava, use ok. dokler nism ugotovila, da mi te glavobole povzroča pomanjkanje tekočine. zdj pijem 1,5 l se morm prisilt ampk, glavobole imam pa sam še ene 5 dni mesečno ki pa so povezani z menstrualnimi dnevi. Poizkusi, mogoče ti pa pomaga.