Med.Over.Net

ARHIV - zdravstvo

Spoštovani, ta forum je zaprt za pisanje in je namenjen samo branju tematik s področja zdravstva. Tukaj lahko poiščete nasvet, v že odgovorjenih vprašanjih. V primeru, da bi želeli postaviti novo vprašanje, prosimo, da izberete področje, ki vas najbolj zanima in menite, da je najbolj primereno za vaše vprašanje.
Hvala za razumevanje.
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=467

nizka raven trigliceridov

Default avatar

janice

Pozdravljeni,

po spletu iščem informacije o trigliceridih, pa vsepovsod najdem samo o tem, kaj pomeni zvišana raven le-teh, kako jih znižati ipd...
O prenizki ravni pa nisem našla ničesar.
Danes sem pri pregledu krvi ugotovila, da imam prenizko raven trigliceridov v krvi in sicer 0,2 mmol/l, kar je, če imam prave info, kar trikrat nižje od spodnje priporočene vrednosti. Kaj to pomeni in kako naj jih zvišam? Je lahko to razlog za nekakšen čuden občlutek v glavi, ki mi traja zdaj kakšen teden, kot bi bila vrtoglavica oz čuden občutek, kot da glava ni prav "naravnana", pri hitrejšem premiku glave se pa "slika malo zamaje". Naj povem, da sicer nimam nobenih drugih simptomov, stara sem 33 let, 173cm in 64kg, imam 11m dojenčka, ki ga še dojim (1x čez dan, zvečer in ponoči). Ostale vrednosti v krvi so bile vse znotraj priporočenih meja (holesterol, glukoza, železo(14,4), hemoglobin, osnovna krvna slika...)
Je to vseskupaj res samo znak izčrpanosti telesa? Če si pomagam s kmečko logiko, potem moram jesti vse kontra kot v nasvetih za zniževanje trigliceridov... veliko rdečega mesa....

Hvala za odgovor,
Janice
Default avatar

mitjal

Pozdravljeni,

trigliceridi so še bolj odvisni od prehrane kot holesterol, kar pomeni, da jih lahko s prehrano zelo znižamo in takšno koncentracijo tudi vzdržujemo.
Direktne povezave med koncentracijo trigliceridov in vašimi težavami ne prepoznam.
Absolutne spodnje meje koncentracije trigliceridov ni kakor tudi ni znanih škodljivih učinkov nižje koncentracije trigliceridov. Ob kontroli bo izvid lahko povsem drugačen, kar je zelo povezano z vašo prehrano pred odvzemom krvi.

Lep pozdrav,
Mitja.