Med.Over.Net

ARHIV - zdravstvo

Spoštovani, ta forum je zaprt za pisanje in je namenjen samo branju tematik s področja zdravstva. Tukaj lahko poiščete nasvet, v že odgovorjenih vprašanjih. V primeru, da bi želeli postaviti novo vprašanje, prosimo, da izberete področje, ki vas najbolj zanima in menite, da je najbolj primereno za vaše vprašanje.
Hvala za razumevanje.
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=467

Kaj storiti?

Default avatar

......................

Pozdravljeni,

Moj partner ima babico (78 let), ki je žal zbolela za limfomom. Zadeva je taka, da ima predpisanih 8 ciklov kemoterapij. Prvi cikel je že prejela, takrat je tri dni v bolnišnici, nato jo rešilec pripelje domov. Sedaj je tri tedne doma in je vsak dan slabša, vidno "hira" in v zadnjih dneh ni več sposobna skrbeti sama za sebe. Niti do toalete nima moči priti.

Živi sama. Od svojcev ima vnuka (mojega partnerja), kar pomeni, da sva edina, ki ji lahko pomagava. Imava majhnega otroka in službo do popoldneva, kar pomeni, da ji pri najboljši volji ne moreva nuditi primerne oskrbe (živiva 10 km stran od njenega doma).

Ne veva, kam naj se obrneva na pomoč (danes je padla v nezavest, sva poklicala reševalce, pa so rekli, da za v bolnišnico ni dovolj slaba ?! ).

Mi lahko pomagate s kakšnim nasvetom, kam naj se odbrneva za čimprejšnjo pomoč (po najinem mnenju babica niti dan ne more biti več sama).

najlepša hvala
Default avatar

jerams

Opravičujem se za nekoliko zamude pri odgovoru.
Menim, da bi v predstavljenem primeru nujno morali stopiti k njenemu osebnemu zdravniku in mu zelo natančno predstaviti situacijo. Po mojem prepričanju gospa potrebuje bolnišnično obravnavo ali pa je upravičena vsaj do nekajdnevnih obiskov patronažne sestre- tudi te predpiše osebni zdravnik. Dolgoročno- kot sem pojasnjevala že mnogokrat- lahko na centru za soc. delo prosite za pomoč negovalke na domu ( storitev je delno plačljiva) ali pa skušate babico čimprej ( če ona soglaša ) namestiti v enem od slovenskih domov za starejše. Tudi, če bo gospa v domu, ji lahko vikende polepšate tako, da jo pripeljete za kakšen dan na njen dom- med tednom pa bo v domu deležna oskrbe, nege, družbe in zdravniške oskrbe- če jo bo potrebovala.
Srečno!