Med.Over.Net

ARHIV - zdravstvo

Spoštovani, ta forum je zaprt za pisanje in je namenjen samo branju tematik s področja zdravstva. Tukaj lahko poiščete nasvet, v že odgovorjenih vprašanjih. V primeru, da bi želeli postaviti novo vprašanje, prosimo, da izberete področje, ki vas najbolj zanima in menite, da je najbolj primereno za vaše vprašanje.
Hvala za razumevanje.
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=467

Pozdrav in forumu na pot

Default avatar

Andreja

O holesterolu veliko slišimo, ampak nismo vedno prepričani, ali bi tudi mi morali biti bolj previdni in pozorni.
Previsoke vrednosti holesterola v krvi lahko ogrozijo vaše zdravje. Je pa res, da lahko tudi takrat, ko so vrednosti že povišane, marsikaj naredimo za svoje zdravje.
Zato smo toliko bolj veseli, da v sredi zdravnikov na Med.Over.Net lahko še več naredimo za preventivo.

Z veseljem vam predstavljamo novega sodelavca, to je docent Mitja Lainščak, dr. med., specialist interme medicine, ki bo svetoval in odgovarjal na vprašanja povezana s holesterolom, posledicami, preventivo.

Mitja Lainščak,
dobrodošli v ekipi strokovnjakov na Med.Over.Net!
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.
Default avatar

mitjal

Pozdravljeni,

povišan holesterol je med najpomembnejšimi dejavniki tveganja za razvoj srčnožilnih bolezni. Na njegovo koncentracijo lahko vplivamo z načinom življenja, kar pomeni, da lahko nekaj storimo tudi sami. Če s tem ne dosežemo t.i. ciljnih vrednosti, je ob povečanjem tveganju na mestu zdravljenje z zdravili, ki je praviloma doživljenjsko.

Na tem forumu vam bomo poizkušali pomagati, kako živeti s povišanim holesterolom in dosegati ustrezne koncentracije za zmanjšanje tveganja za razvoj in zaplete srčnožilnih bolezni.

Mitja Lainščak.