Med.Over.Net

ARHIV - zdravstvo

Spoštovani, ta forum je zaprt za pisanje in je namenjen samo branju tematik s področja zdravstva. Tukaj lahko poiščete nasvet, v že odgovorjenih vprašanjih. V primeru, da bi želeli postaviti novo vprašanje, prosimo, da izberete področje, ki vas najbolj zanima in menite, da je najbolj primereno za vaše vprašanje.
Hvala za razumevanje.
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=467

Plenice unisex ali po meri?

Default avatar

hudičevkaLola

Bom še tukaj poskusila.

Dedek je dobil potrejno diagnozo inkontinence. Sedaj je še doma, vendar bo kmalu sprejet v dom. Smo na čakalni listi tako rekoč. Dobil je tudi recept za plenice, pozabil pa je vprašati, ali so plenice, do katerih je upravičen unisex ali so morda narejene po meri za moške in ženske. Aja, pa še to, ali je kakšna razlika med plenicami pri moči upijanja, povedano drugače, ali imajo tiste za inkontinenco malce večjo moč upijanja od običajnih? Tako kot so recimo vložki, rangirani tudi po zmožnosti upijanja in jih ženske glede na jakost menstrucije kupujemo.
Lepa hvala
Default avatar

jerams

Spoštovana!
Na področju inkontinenčnih pripomočkov je izbor izdelkov v zadnjih letih zelo širok, zato ni nikakršne bojazni, da vaš dedek ne bi dobil sebi ustreznega pripomočka.
Ločimo več stopenj urinske inkontinence- od tiste, ko oseba nekontrolirano izloči le nekaj kapljic urina, do zelo težke inkontinence, ko izločanja urina sploh ni možno več nadzirati. Poleg urinske inkontinence poznamo tudi inkontinenco blata, kar pomeni, da oseba ne more kontrolirati izločanja blata. V starosti sta pogosto prisotni obe inkontinenci.
Pri lažjih oblikah inkontinence poznamo za moške posebne inkontinenčne pripomočke ( funkcionalno prilagojene moškemu spolnemu udu), ki so zelo diskretni in praktični za uporabo. Ženske ob lažji urinski inkontinenci uporabljajo predloge za ta namen ( glede na količino urina so te različnih velikosti ), pri nekoliko večjih težavah pa posežejo po tako imenovanih MOBI hlačkah, ki so prav tako zelo diskretne in praktične.
Pri osebah s težko ali zelo težko inkontinenco pa so inkontinenčni pripomočki enaki za oba spola- imenujemo jih hlačne plenice.
Opozoriti vas moram na dejstvo, da mora zdravnik že pri izpolnjevanju naročilnice za inkontinenčni pripomoček določiti več podatkov, na podlagi katerih vam v lekarni izdajo željeno.
V vsaki Sanolaborjevi prodajalni ali izposojevalnici pa so zaposlene osebe, ki vam bodo znale svetovati in prepričana sem, da boste skupaj našli ustrezno rešitev: za udobje vašega dedka je namreč zelo pomembno, da izberete pripomoček, ki bo praktičen in ki bo dedku dal občutek sigurnosti.
Srečno!