Med.Over.Net

ARHIV - zdravstvo

Spoštovani, ta forum je zaprt za pisanje in je namenjen samo branju tematik s področja zdravstva. Tukaj lahko poiščete nasvet, v že odgovorjenih vprašanjih. V primeru, da bi želeli postaviti novo vprašanje, prosimo, da izberete področje, ki vas najbolj zanima in menite, da je najbolj primereno za vaše vprašanje.
Hvala za razumevanje.
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=467

nemir, živčnost

Default avatar

onyx

Pozdravljeni!

Prosim za vašo pomoč in sicer sem precej nemiren in živčen človek in se ne znam sprostiti. Poleg tega občutka me muči tudi pekoče žrelo in jezik, ki sta po mojem mnenju povezana s tem (bila na vseh možnih preiskavah in niso ugotovili nič). Namreč na dopustu teh težav nimam. Ko pridem nazaj v službo se začne s cmokom v grlu, potem pa s pekočino po žrelu in jeziku.
Prosim, če mi lahko svetujete, kako naj se umirim, da bo moje življenje lepše.

Hvala!
Default avatar

doks

S pomočjo avtogenega treninga ali avtohipnoze.
Sergej Pušnar, dr.med.,spec.ginekologije in porodništva
Naročanje na hipnoterapijo od poned. do petka od 7.30 - 8.00 in od 20.00 - 20.30 na GSM 040 799 427
Default avatar

D.P.

Zdravo "onyx"!

"...na dopustu teh težav nimam. Ko pridem nazaj v službo se začne s cmokom v grlu, potem pa s pekočino po žrelu in jeziku. " Sporočilo tega zapisa razumem tako, da je razlog doživljanja nemira, nesproščenosti predvsem v službenem okolju, kajti na dopustu je bolje.
Vesel sem, da ste se odločili narediti korak naprej, korak, k vašemu boljšemu počutju. To mi daje vtis, da se cenite, spoštujete in zavedate, da ste vredni dobrega v tem življenju.
Težave se odpravljajo v samem izvoru. V vašem primeru je verjetno težava v vašem doživljanju vas samih v službi, PA NAJ SI BO SLUŽBA TAKŠNA ALI DRUGAČNA.
Zato vas vabim na pot spoznanja, vas samih, da boste z radostjo doživljali sami sebe, kjer koli v življenju se boste nahajali, preprosto zato, ker ste vredni dobrega. Če bo vaša težava deležna pre velike pozornosti, ji boste dali preveč veljave, ji boste namenili preveč pomembnosti, vrednosti, Vaša težava ni vredna pozornosti, ni vredna, da se toliko ukvarjamo z njo. V vsem, ste tukaj vi, Vi ste vredni pozornosti, vi ste človek, ki lahko postane vrhunski človek in je to realnost. Kako to doseči? Tako, da vzamete vsak dan tabletko za vašega duha, saj kot človek ste ne le iz telesne in psihične dimenzije kot živali, ampak ste tudi iz duhovne dimenzije. Zato ste ČLOVEK, duhovna duša. Zdravniki, kirurgi… se ubadajo s telesom, psihologi, psihoterapevti s psiho, kdo pa z duhom iz katerega smo tudi? Na Hrvaškem razvija zelo dobro metodo zdravljenja, dr. profesor Tomislav Ivančič. Metoda je v skladu z naravnimi zakonitostmi in temelji na realnem. Metoda se imenuje HAGIOTERAPIJA. Gre za zdravljenje duhovno moralnih bolezni. Na Hrvaškem žanjejo velike uspehe glede zdravljenja s trajnimi uspehi. ( ljudje, ki so bili vojaki, se ubijali, ljudje, ki so doživeli posilstva…). Tudi psihologi, usmerjajo ljudi k njim na zdravljenje. Pomoč nudijo tudi po telefonu.
Podatki so na internetu; google; zajednica MiR<-- tam imate vse podatke.
Default avatar

nikanovak919

Pozdravljeni,

Imam hudo težavo in sicer že celotno nosečnost sem nemirna in živčna. Pogosto pride tudi do hudih čustvenih izpadov, ki izgledajo tako, da kričim na partnerja. On mi želi stati ob strani jaz pa ga odrivam in nanj dobesedno izvajam psihični teror. Kasneje mi je ob tem neznosno žal, ampak v navalu jeze ne morem kontrolirrati čustev. Ali je zaradi tega lahko karkoli narobe z otrokom? Sem pa v 38 tednu nosečnosti.

Hvala in lp
Default avatar

doks

Ne, nič ne more in ne bo narobe z otrokom. V nosečnosti je pač nosečnica v "posebnem stanju", ko zlahka preide iz joka v smeh in nazaj, včasih povsem brez racionalnega vzroka. Upam, da vaš partner to ve.
Sergej Pušnar, dr.med.,spec.ginekologije in porodništva
Naročanje na hipnoterapijo od poned. do petka od 7.30 - 8.00 in od 20.00 - 20.30 na GSM 040 799 427