Med.Over.Net

ARHIV - zdravstvo

Spoštovani, ta forum je zaprt za pisanje in je namenjen samo branju tematik s področja zdravstva. Tukaj lahko poiščete nasvet, v že odgovorjenih vprašanjih. V primeru, da bi želeli postaviti novo vprašanje, prosimo, da izberete področje, ki vas najbolj zanima in menite, da je najbolj primereno za vaše vprašanje.
Hvala za razumevanje.
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=467

kdaj zabeležiti vrednost krvnega tlaka

Default avatar

kr tko

Zanima me kdaj nastopi sistolični krvni tlak in sicer če merim z klasičnim RR in ko manšeto napolnim in začnem spuščati in na barometru vidim kako začne utripati,slišim pa še nič,a je to že sistolični ali šele takrat ko slišim z slušalkami.Sem iz zdravstva in vem da so nam rekli da je dovolj,če samo gledamo barometer,saj v spominu imam to in bi res rada točni podatek.Upam da sem dovolj jasno napisalain sicer:ko vidim na barometru utripe ali ko zaslišim močne utripe z slušalkami ali ko že zaslišim nežne utripe z slušalkami.Kdaj je sistolični krvni tlak? Upam da nisem zakomplicirala. Hvala
Default avatar

strokovni_sodelavec

Spoštovani

Sistolični krvni tlak odčitate takrat ko slišite vsaj tri zaporedne utripe, torej slišite in ne vidite in to vsaj tri zaporedne utripe..

LP Jana Brguljan