Forum: Podpora pri uporabi forumov Over.Net

Forum namenjen tehnični podpori pri uporabi forumov Med.Over.Net, predlogom za nove funkcionalnosti in izboljšave ter sporočila o napakah.
Za pisanje na tem forumu ne potrebujete prijave.

anonimnost

Odgovori Nova tema
Default avatar Sona.mm 14 Jul 2016 10:22

Živijo. Že nekajkrat sem postavila vprašanje zdravnikom na zdravstvenih forumih. Me pa vedno zanima , ali imajo vaši zdravniki vpogled v ip številko, iz katere je bilo poslano vprašanje? Včasih namreč želim postaviti se kakšna dodatna vprašanja, mogoče se včasih nespretno izražam... Saj vemo da imate vi vpogled v uporabnike portala, vas pa vseeno prosim za iskren odgovor, ali tudi zdravniki vidijo ip številke oziroma ali se kdaj zgodi, da vas zaprosijo za ta podatek? Se vam zahvaljujem za za iskrenost. Lep pozdrav. Sonja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar polh_tine 14 Jul 2016 10:25

Lepo pozdravljeni,

zdavniki (moderatorji) nimajo dostopa do IP številke uporabnika.

Tine

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar gregorg 14 Jul 2016 13:00

Pozdravljeni,
kot je že omenil kolega, zdravniki nimajo vpogleda v IP številko in jih tudi ne zanima (mnogi niti ne vedo, kaj je IP številka).
Glede posredovanja IP številke tretjim osebam nas - poleg naših lastnih etičnih načel - zavezuje tudi zakon o zaščiti osebnih podatkov. IP številk ne posredujemo nikomur brez pravnomočnega naloga sodišča. Izjema bi naredili kvečjemu v primeru, da bi obstajal utemeljen sum, da je neposredno ogroženo človeško življenje in da ga z razkritjem IP-ja pooblaščeni osebi, lahko rešimo.
Glede vaše anonimnosti na med.over.net vam torej ni potrebno skrbeti: anonimni ste toliko, kot želite biti.

-------------------------------------------------
Gresak.net
Pesem.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh