Proktologija

Odgovarjajo: Ana Štern, dr. med., zdravnica specializantka dermatovenerologije

tromboziran hemoroid

Default avatar

leteča kobilica

Pozdravljeni.
Nikoli nisem imela hemoroidov. Dober mesec nazaj pa mi je čez noč (dobesedno) zrastel tromboziran hemoroid. V roku dveh dneh sem odšla k zdravniku, ki pa je presodil, da je hemoroid že v delni absorbciji in se ni odločil za prerez. Hemoroid mi ni spontano počil, ampak se je s časoma ob vseh higienskih ukrepih in kremah absorbiral oziroma zmanjšal.
Zanima me, ali je zdaj "pozdravljen" in je to kožna guba, ki mi bo ostala? Prilagam sliko. Če je to dejansko kožna guba, ki ne bo izginila, kakšni so postopki za odstranitev?
Default avatar

Ana_Ramsak

leteča kobilica je napisal/a:
Pozdravljeni!
Zunanji hemoroidi so večinoma zadeva, ki nastane hitro in nepričakovano, zato ne moremo vedeti, ali se bo kdaj ponovil ali morda nastal na kakšnem drugem mestu.
Včasih se spontano predrejo, včasih jim kirurško pomagamo, velikokrat se pričnejo resorbira ti sami in to traja nekaj tednov.
Za seboj lahko pustijo “ohlapno kozo” v obliki kožne gube. Če je na otip še čvrsta je še notri ostanek stdrdka in možno da se bo še zmanjšala.
V kolikor je sprememba moteča se lahko kirurško odstrani. Ohlapen del kože se izreže in zašije. Po posegu je pomembna intenzivna nega.
Ana Štern, dr. med.,
zdravnica specializantka dermatovenerologije, Zasebna klinika Zdrav splet
Default avatar

Slika

Ana_Ramsak je napisal/a:
Spoštovani,
predlagam, da sliko, ki vam jo je posredovala gospa odstranite, saj se avtomatsko prikazuje tudi med reklamami, kar pa verjetno ni bil namen.

Moderatorji

Ana Štern , dr. med., zdravnica specializantka dermatovenerologije
Ana_Ramsak