Proktologija

Odgovarjajo: Ana Štern, dr. med., zdravnica specializantka dermatovenerologije

Kroglice

Default avatar

Zaskrbljena zelo

Spoštovani,

vedno sem imela urejeno prebavo. Meseca septembra sem si z napačno uporabo kefirjevih kristalov povzročila zaprtje. Po tistem moja prebava ni bila več enaka. Težko sem odvajala, včasih sem imela občutek nepopolnega praznjenja ali pa me ke peklo še dolgo po odvajanju.
Po mesecu in pol, ko sem odvajala spet 1x dnevno zjutraj, pa se blato pojavlja v obliki kroglic (velikost pink ponk žogice). To sedaj traja že skoraj mesec dni in me že močno skrbi. Blato je notmalne barve in brez krvi. Papir je po odvajanju vedno čist. Izgleda, kot da nekaj "seka" blato, da ven prihaja v takšni obliki.

Z napotnico bom na vrsti pri proktologu šele aprila.
Lahko čakam tako dolgo ali naj se oglasim pri osebni zdravnici za hitrejšo napotnico?
Psihično me zelo obremenjuje.

Hvala za odgovor in lep preostanek praznikov.
Default avatar

Ana_Ramsak

Zaskrbljena zelo je napisal/a:
Pozdravljena!
Če ob spremenjeni konsistenci in obliki blata ne opažate drugih težav, potem prokotologa ni potrebno obiskati prej. Probajte pa vseeno z uživanjem večje količine tekočine, morda tudi kakšne zadeve, ki mehčajo blato (npr. Donat na tešče, suhe slive ipd.), morda se pa prebava uredi nazaj.
Vedeti morate tudi, da traja tedne ali mesece da se vzpostavi prejšnje stanje in pa tudi, da se naša prebava tekom življenja spreminja, morda je to tudi samo “trenutno obdobje”.

Tudi vam lep preostanek praznikov on vse dobro v novem letu! :)
Ana Štern, dr. med.,
zdravnica specializantka dermatovenerologije, Zasebna klinika Zdrav splet

Moderatorji

Ana Štern , dr. med., zdravnica specializantka dermatovenerologije
Ana_Ramsak