Proktologija

Odgovarjajo: Ana Štern, dr. med., zdravnica specializantka dermatovenerologije

Hude bolecine- povecani vozli?

Default avatar

Sandi_

Pozdravljeni, ker sem ze popolnoma obupan in ne vem kam naj se obrnem, vam pisem v upanju na nasvet.
Ze kak mesec imam namrec nenormalne bolecine, ki so tako cudne da jih sploh ne znam opisat. Bolecine obsegajo celotni predel spodnjega pasu, zadaj v predelu zadnjice so tope bolecine, okrog trtice in obcutek cudnih topih bolecin v rektalnem predelu. Spredaj se pojavljajo ostre zbadajoce bolecine v predelu mehurja, genitalijah in kljuvanje v penisu. Vse istocasno. Ker so mi pri proktologu odkrili manjse hemoroide in notranjo povecane vozle, ter mi napisali svecke, me zanima ali je za moje tezave morda kriv povecan notranji vozel, ki pritiska na kaksen zivec? Naj povem se da sem pred 1 letom opravil kolonoskopijo, odstranjen 1 benigni polip in notranji hemoroidi, sicer bp. Prav tako sem pred 2 mesecema zaradi zaprtja opravil tudi UZ trebuha, vse ok, tudi mehur in prostata bp.
Sedaj ne vem ali naj se obrnem po pomoc se enkrat k proktologu, ali pa k nevrologu? Obcutek imam kot da mi nekaj odznotraj pritiska na kak zivec.

Od bolecin sem ze cisto izmucen in enostavno ne vem kaj naj storim.
Prosim za nasvet oz odgovor, ali bi bili zato lahko krivi "povecani notranji vozli" ali naj se raje obrnem na nevrologa? Svetujete morda se kaksno proktolosko preiskavo? Imel sem namrec le navadno proktoskopijo. Povem naj se da me pogosto boli hrbtenica in imam obcasno mravljincasti zadnji del stegna in desno stopalo.

Lepa hvala za nasvet.

Lp, Sandi
Default avatar

Ana_Ramsak

Sandi_ je napisal/a:
Pozdravljen!
Sami hemoroidi niso ozivceni in ne bolijo, prav tako ne morejo pritiskati nekam, saj so to v bistvu iztisljive blazinice.
Glede na potek ostre bolecine po seči lih, bi v prvi vrsti svetovala urologa, nato morda nevrologa. Zelo malo verjetno je da bi vaše bolecine izvirale iz prebavil, če ob tem ni nekih motenj odvajanja blata (npr veckrat dnevno driske)

Lp,
Ana Štern, dr. med.,
zdravnica specializantka dermatovenerologije, Zasebna klinika Zdrav splet

Moderatorji

Ana Štern , dr. med., zdravnica specializantka dermatovenerologije
Ana_Ramsak