Med.Over.Net

ARTHRON - Zdravstveno svetovanje v športu

Odgovarjajo: KlemenPilih

Posvetovalnica o terapevtskih možnostih, prilagoditvi aktivnosti, treningov in regeneraciji pri aktivnih športnikih. Nasveti mlajšim športnikom, ki se soočajo s prvimi poškodbami, preobremenitvami, "pretreniranostjo", rekreativnim športnikom, ki jim športno udejstvovanje preprečujejo bodisi poškodbe, bodisi telesne omejitve (povišana telesna teža, nepravilna drža telesa, deformacije skeleta, kronične bolečine) in tekmovalnim športnikom, ki potrebujejo zdravstveni nasvet za hitrejšo regeneracijo po zmernih poškodbah (kronične bolečine, delne rupture ali nategljene mišice).

KlemenPilih

KlemenPilih

Mr kolka

Default avatar

Mitjam

Pozdravljeni,
Imam težave ki se pojavljajo konstantno.
Imam izvid ki piše
Dve majhni spremembi (6 in 5 mm) na prehodu glavice v vrat desnega femurja- suspektno za sinovialne ciste, drugo? Ni možno izkljičit osteid osteom.
Zanesljiva opredelitev tako majhneblezije ni možna.
Se lahko še naprej rekreiram.
Kaj nardit.
Lp
Default avatar

Mitjam

Občasne bolečine.
Ob hoji teku tudi ko sem v postli in se premikam.
Star sem 26 let.
Se pa ukvarjam z nogometom.
Default avatar

KlemenPilih

Pozdravljeni!

Glede na opisane spremembe, najverjetneje gre za sinovialne ciste, ki so benigne spremembe. Verjetno zaradi športne aktivnosti. V kolikor nimate večjih bolečin ob obremenjevanju noge, se lahko seveda rekreirate, vendar bodite zmerni. V kolikor bi le te s časom postajale večje, bi bil smiseln ponovni pregled pri specialistu. V kolikor bodo težave ob redni zmerni rekreaciji postajale manjše, pa ponovni pregled ni potreben.

V kolikor bi bolečine vztrajale v mirovanju, kljub počitku (nekaj tedenski prekinitvi z ukvarjanjem s športom) pa se seveda ponovno naročite za pregled k specialistu.

Z lepimi pozdravi,
Klemen Aleš Pilih