Med.Over.Net

Psihoterapija

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize • Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt

Psihična stiska, odvisnosti, čustvene motnje, depresija, anksiozna motnja, OKM, motnje prehranjevanja, zlorabe, telesni simptomi (hitro bitje srca, bolečine, nihanje teže..., mejna osebnostna motnja, psihoze, vzgoja otrok in dileme, večji dogodki kot so poroke, rojstvo otroka, ločitve, smrti, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

Miha Štrukelj , psihoanalitični psihoterapevt

Miha_Strukelj

sanje o služni, blodnje v sanjah

Default avatar

mala28

Imela sem enostavno službo, ki sem jo kasneje pustila. Že po parih tednih sem začela sanjati o tej službi, bloditi v sanjah, premikat stvari v sobi. Tudi govorila sem v sanjah, da mora biti tako in tako, da je šef tako ukazal, bilo me je strah, da bo kaj narobe in se bo skričal name (v sanjah).
No, tiste službe nimam več in sem v novi. Prav tako enostavna. Po 14 dneh službe sem sanjala o novi službi - na enak način, kot o prejšnji. Želela sem prestavljat stvari (verjela sem, da so predmet iz službe) in se bala, da ne bom naredila nekaj narobe in jih potem slišala od vodje.
V novi službi so nadrejeni in sodelavci ok. Če naredim napako, vem, da sem sama kriva.
Naj še povem, da že od nekdaj nimam trdnega spanca in sanjam.
Strah me je, ali je kaj narobe z mojimi živci. Nisem si mislila, da se bo to zgodilo. Vendar sedaj pričakujem, da se mi bo to ponavljalo (take sanje). Kako naj se tega znebim?
Hvala vnaprej in lep pozdrav.
Default avatar

Miha_Strukelj

Pozdravljeni,

skozi sanje v zavest prihajajo različne notranje vsebine, ki prihajajo iz nezavednega. Sanje so vedno zakodirane in imajo tudi več pomenov. Bolj kot smo v stiku s seboj, bolj jasne nam sanje postanejo.

Kolikor vas slišim sanjate o strahu, ki je povezan z nadrejenimi. Znebiti se tega ne da, ker so sanje in spanec izven dosega našega zavestnega. Morda je lahko to bolj priložnost za samoraziskovanje, ko se vam odpirajo teme, ki so povezane z avtoritetami (npr. nadrejeni, starši, itd).?

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt
---------------------------------------------------------------
Psihoterapija Štrukelj
Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija v Ljubljani

http://www.psihoterapija-strukelj.si