Forum: Psihoterapija

Psihična stiska, odvisnosti, čustvene motnje, depresija, anksiozna motnja, OKM, motnje prehranjevanja, zlorabe, telesni simptomi (hitro bitje srca, bolečine, nihanje teže..., mejna osebnostna motnja, psihoze, vzgoja otrok in dileme, večji dogodki kot so poroke, rojstvo otroka, ločitve, smrti, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

sanje o služni, blodnje v sanjah

Odgovori Nova tema
Default avatar mala28 17 Sep 2017 05:36

Imela sem enostavno službo, ki sem jo kasneje pustila. Že po parih tednih sem začela sanjati o tej službi, bloditi v sanjah, premikat stvari v sobi. Tudi govorila sem v sanjah, da mora biti tako in tako, da je šef tako ukazal, bilo me je strah, da bo kaj narobe in se bo skričal name (v sanjah).
No, tiste službe nimam več in sem v novi. Prav tako enostavna. Po 14 dneh službe sem sanjala o novi službi - na enak način, kot o prejšnji. Želela sem prestavljat stvari (verjela sem, da so predmet iz službe) in se bala, da ne bom naredila nekaj narobe in jih potem slišala od vodje.
V novi službi so nadrejeni in sodelavci ok. Če naredim napako, vem, da sem sama kriva.
Naj še povem, da že od nekdaj nimam trdnega spanca in sanjam.
Strah me je, ali je kaj narobe z mojimi živci. Nisem si mislila, da se bo to zgodilo. Vendar sedaj pričakujem, da se mi bo to ponavljalo (take sanje). Kako naj se tega znebim?
Hvala vnaprej in lep pozdrav.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Miha_Strukelj 19 Sep 2017 10:47

Pozdravljeni,

skozi sanje v zavest prihajajo različne notranje vsebine, ki prihajajo iz nezavednega. Sanje so vedno zakodirane in imajo tudi več pomenov. Bolj kot smo v stiku s seboj, bolj jasne nam sanje postanejo.

Kolikor vas slišim sanjate o strahu, ki je povezan z nadrejenimi. Znebiti se tega ne da, ker so sanje in spanec izven dosega našega zavestnega. Morda je lahko to bolj priložnost za samoraziskovanje, ko se vam odpirajo teme, ki so povezane z avtoritetami (npr. nadrejeni, starši, itd).?

S prijaznimi pozdravi,

Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt
---------------------------------------------------------------
Psihoterapija Štrukelj
Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija v Ljubljani

http://www.psihoterapija-strukelj.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh