Med.Over.Net

Psihoterapija

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize • Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt

Psihična stiska, odvisnosti, čustvene motnje, depresija, anksiozna motnja, OKM, motnje prehranjevanja, zlorabe, telesni simptomi (hitro bitje srca, bolečine, nihanje teže..., mejna osebnostna motnja, psihoze, vzgoja otrok in dileme, večji dogodki kot so poroke, rojstvo otroka, ločitve, smrti, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

Miha Štrukelj , psihoanalitični psihoterapevt

Miha_Strukelj

Agorafobija

Default avatar

Simona31

Pozdrav
Od januvarja imam diagnozo anksioznost.. Zaradi preobremenjenosti in stresa v sluzbi.. Zaradi panicnega napada sem dobila strah da se kamorkol odpravim sama..Ze tko k pridm samo na kaksen odprt prostor ali pa prevelika gneca...dobim obcutek pijanosti, vrtoglavice, tesnobe.. Kljub temu ce je nekdo zmano.. Zdravil ne jemljem.. Ima mogoce kdo nasvet ali pa izkusnjo kako naj premagam ta strah.. Najbolj logicno je soocenje s strahom, samo se bojim panicnega napada.. Hvala In Lep pozdrav
Default avatar

Hvala enako

Panični napad je samo stanje, ki si ga sprozis sama. Kadarkoli hočeš ga lahko sprozis in ob vsakem trenutku ga lahko ustaviš. Naslednjič, ko se ti začne vrtet, spij malo vode, dvakrat zadihaj in se spomni na nekaj lepega.
Bila sem na tvojem mestu. Joj a veš kako enostavno se je tega rešit!
Default avatar

Miha_Strukelj

Pozdravljeni,

panični napadi in aksioznost so simptomi, ki nastanejo zaradi določenih vzrokov. Opozarjajo na to na morebitne notranje konflikte ali nepredelane travme. Tako je anksioznost povezana z drugimi vsebinami, ki pa vam trenutno morda niso dostopne, saj so še v nezavednem.

Res je, da je, tako kot vse ostalo pri takšni simptomatiki, povezano s človeško psiho. Zato lahko na njo tudi vplivamo, bodisi zavestno ali skozi nezavedno. Če se odločite za dostop iz zavestnega, potem se lahko zanesete na vedenjsko-kognitivno terapijo, kjer se boste naučili ravnati s simptomi. V primeru, da želite raziskati vzroke in poseči globlje, pa priporočam psihoterapijo (globinsko usmerjene psihoterapije, kot je npr. psihoanaliza).

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt
---------------------------------------------------------------
Psihoterapija Štrukelj
Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija v Ljubljani

http://www.psihoterapija-strukelj.si