Forum: Psihoterapija

Psihična stiska, odvisnosti, čustvene motnje, depresija, anksiozna motnja, OKM, motnje prehranjevanja, zlorabe, telesni simptomi (hitro bitje srca, bolečine, nihanje teže..., mejna osebnostna motnja, psihoze, vzgoja otrok in dileme, večji dogodki kot so poroke, rojstvo otroka, ločitve, smrti, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Agorafobija

Odgovori Nova tema
Default avatar Simona31 6 Jul 2017 23:17

Pozdrav
Od januvarja imam diagnozo anksioznost.. Zaradi preobremenjenosti in stresa v sluzbi.. Zaradi panicnega napada sem dobila strah da se kamorkol odpravim sama..Ze tko k pridm samo na kaksen odprt prostor ali pa prevelika gneca...dobim obcutek pijanosti, vrtoglavice, tesnobe.. Kljub temu ce je nekdo zmano.. Zdravil ne jemljem.. Ima mogoce kdo nasvet ali pa izkusnjo kako naj premagam ta strah.. Najbolj logicno je soocenje s strahom, samo se bojim panicnega napada.. Hvala In Lep pozdrav

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Hvala enako 9 Jul 2017 21:39

Panični napad je samo stanje, ki si ga sprozis sama. Kadarkoli hočeš ga lahko sprozis in ob vsakem trenutku ga lahko ustaviš. Naslednjič, ko se ti začne vrtet, spij malo vode, dvakrat zadihaj in se spomni na nekaj lepega.
Bila sem na tvojem mestu. Joj a veš kako enostavno se je tega rešit!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Miha_Strukelj 17 Jul 2017 21:18

Pozdravljeni,

panični napadi in aksioznost so simptomi, ki nastanejo zaradi določenih vzrokov. Opozarjajo na to na morebitne notranje konflikte ali nepredelane travme. Tako je anksioznost povezana z drugimi vsebinami, ki pa vam trenutno morda niso dostopne, saj so še v nezavednem.

Res je, da je, tako kot vse ostalo pri takšni simptomatiki, povezano s človeško psiho. Zato lahko na njo tudi vplivamo, bodisi zavestno ali skozi nezavedno. Če se odločite za dostop iz zavestnega, potem se lahko zanesete na vedenjsko-kognitivno terapijo, kjer se boste naučili ravnati s simptomi. V primeru, da želite raziskati vzroke in poseči globlje, pa priporočam psihoterapijo (globinsko usmerjene psihoterapije, kot je npr. psihoanaliza).

S prijaznimi pozdravi,

Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt
---------------------------------------------------------------
Psihoterapija Štrukelj
Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija v Ljubljani

http://www.psihoterapija-strukelj.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh