Med.Over.Net

Psihoterapija

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize • Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt

Psihična stiska, odvisnosti, čustvene motnje, depresija, anksiozna motnja, OKM, motnje prehranjevanja, zlorabe, telesni simptomi (hitro bitje srca, bolečine, nihanje teže..., mejna osebnostna motnja, psihoze, vzgoja otrok in dileme, večji dogodki kot so poroke, rojstvo otroka, ločitve, smrti, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

Miha Štrukelj , psihoanalitični psihoterapevt

Miha_Strukelj

porazen libido

Default avatar

Sariina

Narava me je popolnoma prikrajšala za posteljne užitke. Nimam libida ali pa je ta popolnoma porazen in če se že oglasi se oglasi pred mesečnim perilom ali takoj za njim in še takrat imam raje samozadovoljevanje kot pa seks z možem.Že kot mlada punca temu nisem polagala preveč pozornosti .Pobudnik za seks je vedno mož o orgazmu lahko samo sanjam . Občutek imam da je tam spodaj popolnoma vse zamrlo in ni odziva ko imam spolni odnos. Skratka ne pojavijo se tisti občutki ki bi se po naravni poti morali in ne najdem odgovora zakaj je tako ? Umes sem imela ljubimca in se mi je želja po seksu z njim nekoliko povečala ,ko pa je prišlo do tega sem lahko o orgazmu samo sanjala . Seks sem popolnoma odklonila in ne vem kako dolgo bo še zdžal moj mož pomagati si pa ne znam in mi je sedaj že jasno da je z mojim spolnim življenjem nekaj narobe.V otroštvu me ni nihče spolno zlorabil ali kako drugače poškodoval.Ne vem kaj naj naredim.Poskusila sem že z afrodiziakom pa ni učinka. Med samozadovoljevanjem vedno doživim orgazem ampak kot sem že omenila bo to vedno takrat ko se bo pričela menstruacija.Se da še kaj storiti na tem področju ?
Default avatar

Miha_Strukelj

Pozdravljeni,

obstaja več možnih razlogov zakaj imate nizek libido. Lahko gre za prirojeni, telesni ali psihičnih vzrok. Sprašujem se ali je bilo od nekdaj tako ali se je sčasoma kaj spreminjalo?

Pomembno je tudi kako se med spolnim odnosom počutite. Se o tem pogovarjate s partnerjem?

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt
---------------------------------------------------------------
Psihoterapija Štrukelj
Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija v Ljubljani

http://www.psihoterapija-strukelj.si
Default avatar

Sarlinaja

Ja bi lahko rekla da je że od nekdaj bolj pomanjkanje te żelje drugace pa je tako,da ze v naprej vem,da nebo nic od tega kot vedno .
Default avatar

Miha_Strukelj

Pozdravljeni,

vzroki za vaše težave so lahko psihične ali fizične narave. Verjetno bi bilo smiselno prositi za mnenje tudi osebnega zdravnika, da preverite ali gre pri vaših težavah slučajno za fizični vzrok. Drugače bi vam priporočal obisk psihoanalitičnega psihoterapevta, kjer bi lahko bolj poglobljeno raziskovali svoje notranje vsebine. Naše nezavedno namreč vpliva na naše zavestno življenje na razne načine, tudi na telesno dogajanje.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj
Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt
---------------------------------------------------------------
Psihoterapija Štrukelj
Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija v Ljubljani

http://www.psihoterapija-strukelj.si