Med.Over.Net

Psihoterapija

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize • Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt

Psihična stiska, odvisnosti, čustvene motnje, depresija, anksiozna motnja, OKM, motnje prehranjevanja, zlorabe, telesni simptomi (hitro bitje srca, bolečine, nihanje teže..., mejna osebnostna motnja, psihoze, vzgoja otrok in dileme, večji dogodki kot so poroke, rojstvo otroka, ločitve, smrti, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

Miha Štrukelj , psihoanalitični psihoterapevt

Miha_Strukelj

Kaj početi?

Default avatar

rabim nasvet

Spoštovani,
stara sem 44 let, sem brezposelna zaradi zdravstvenih težav. Sicer živim s partnerjem. Otrok nimava. Dan je dolg in ne vem kaj bi počela. Prijateljev nimam, vsak ima svojo družino, obveznosti, izgubili smo stike. Doma opravim, kar je pač potrebno, grem ven na sprehod, tudi telovadim, čeprav neredno, ker se hitro utrudim, trgovina in to je to. Za kakšne tečaje nimam denarja. Kaj mi svetujete? Kako naj se razbremenim tega dolgčasa?
Hvala, lp.
Default avatar

Miha_Strukelj

Pozdravljeni,

glede tega kaj bi lahko počeli vam ne morem svetovati. To je bolj vprašanje za vas. Kaj pa je tisto kar vas veseli? Kakšne želje imate? Glede prijateljskih odnosov - prijateljski odnosi se lahko spreminjajo in so včasih bolj, včasih manj intenzivni ali poglobljeni. So tudi odvisni od naše samoiniciativnosti in želja pri navezovanju stikov. Kako je vam s tem?

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt
---------------------------------------------------------------
Psihoterapija Štrukelj
Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija v Ljubljani

http://www.psihoterapija-strukelj.si