Med.Over.Net

Vrnitev k sebi

Odgovarjajo: Mateja Debeljak, ustanoviteljica VseDobro

Delo na sebi, osebnostna rast in osebni razvoj terjajo poglabljanje v sebe in ozaveščanje lastnih vzorcev ravnanj. Ob tem človek pogosto naleti na blokade, strahove, pomanjkanje moči in brezup ob vprašanju, kako naprej. Da ne bi imeli občutka, da ste sami na poti odkrivanja Sebe, na forumu lahko najdete prostor in podporo drugih. Tako naporna pot lahko postane znosna in skozi čas celo zabavna.

Mateja Debeljak , ustanoviteljica VseDobro

Mateja D.

Čustveno manipuliranje žensk.

Default avatar

JohnnybeGood

Imam neznanske probleme z odnosi ne samo do žensk ampak tudi na splošno sklepanje prijatelstev druženje z ljudmi vse kar terja nek globji odnos.

Enostavno nemorem, ne znam zgraditi pristne čustvene odnose z ljudmi okrog sebe, še posebno z ženskami najprej jih šarmiram potem pa ko jih imam UJETE v svoji narcistični mreži, kjer mi napihujejo svoj EGO ki ga tako ali tako nimam, potem ko jim postanem všeč in je čas za naslednji korak začnem enostavno nekako v podzavesti ne, da bi hotel ampak enostavno si nemorem pomagati, jih začnem zavračati, igro spremenim v neko Love and Hate, sladek kot med naslednji trenutek mrzel kot led igro v kateri sem tako ali tako jaz na slabšem.

Tako hudo si želim izkusiti pravo ljubezen tisto, za katero se je vredno boriti, ampak kako naj človek izkusi nekaj takšnega če v življenju ni imel nikakršne ljubezni. Kako naj človek odpre svoje zakrnelo srce, ki je bilo tolikokrat izdano s strani njegovih staršev, ki to tudi nikoli niso bili ampak IZRODEK ČLOVEŠTVA ljudi, ki bi jih morali kastrirati ob rojstvu, saj tem svetu prinašajo samo nepopisno bolečino in trepet, kako naj ima potem takšna nepopolna, napol živeča oseba pristne odnose z ljudmi.

Zavedam se, da je vse v glavi, da je vsak odgovoren za lastna dejanja za svoja čutenja in navsezadnje za svojo lastno srečo. Po zadnjih nekaj letih samo analize sem prišel do spoznanja, da imam Mejno osebnostno motnjo darilo mojih tako imenovanih ˝Starših˝.

In kako sedaj naprej? Kako se naj človek spremeni v neko funkcionalno osebo z pristnimi odnosi, saj verjamem, da le te dajejo človeku pravo bogastvo in smisel v življenu.

Se lahko spremenimo ne samo naše vedenje samo zato, da bi bili drugi srečni ampak zaradi nas samih za svojo lastno srečo in notranji mir, ali lahko spremenimo tako imenovan Afekt se lahko poglobimo tako daleč vase in spremenimo ne samo svojo podzavest ampak tudi svoj organizem, ki kriči po osvoboditvi in ljubezni.

Se splača BORITI za Ljubezen...
Default avatar

Mateja D.

Pozdravljeni!
Ojej. Vem o čem govorite. Poznam na lastni koži. To, da vse skupaj vidite in prepoznate, je že veliko. Verjemite mi, da jih je veliko, ki so v podobni situaciji, kot je vaša, a nimajo vpogleda v to, kar se jim dogaja. Ja, pa vendar ni to dovolj, samo videti, prepoznati. Ne bom rekla, da je rešitev čarobna, čeprav je res, da včasih se dogajajo tudi "čudeži". Drugače je pa to dolgotrajno potovanje vase. Sprejemanje samega sebe takega kot ste trenutno. Niste popolni, imate težek izziv, pa vendar, ste vredni vse svoje ljubezni. Mogoče jo ta trenutek ni še veliko, ker je vaše srce zaprto, pa vendar jo je nekaj. Opazujte se, kje v telesu vas boli, tišči, kje se pojavijo napetosti, ko samo pomislite na ljubezen in podobne teme. In nato izdihajte
te občutke. Poskusite se distancirati od staršev v mislih ter se osredotočiti na tukaj in zdaj. Postavljajte si vprašanje, vedno in znova: kaj v tem trenutku bi potreboval, da bi se počutil bolj ljubljenega, bodisi od sebe ali drugih in potem si to dajte ali prosite, da dobite. Včasih boste dobili, včasih ne. Pomembno je, da se odločate za pot ljubezni. Vmes se prijavite na delavnice, srečanja, pogovore... katere vas bodo nekje v sebi nagovorila, da se jih udeležite. Včasih je pot res dolga ampak včasih je nemogoče, da bi ne stopili na njo in začeli delati korake. Ja in bo bolelo, ko se bo zdravilo srce, toda saj zmoremo prenesti bolečine, ki zdravijo, ni tako?! Objem!
Mateja Debeljak
Default avatar

enačistprevčpoučena

Klemen, si to napisal ti? Zveni ti podobno. Predelat moraš odnos sovraštva med tabo in očetom er odplesti čustveno preveč angažirano mater.

Pol pa na večletno psihoanalizo in psihoterapijo, pa še je težko vedet, a bo kamen, ki ga maš namest srca, kdaj SPLOH postalo čuteče srce...