Med.Over.Net

Vrnitev k sebi

Odgovarjajo: Mateja Debeljak, ustanoviteljica VseDobro

Delo na sebi, osebnostna rast in osebni razvoj terjajo poglabljanje v sebe in ozaveščanje lastnih vzorcev ravnanj. Ob tem človek pogosto naleti na blokade, strahove, pomanjkanje moči in brezup ob vprašanju, kako naprej. Da ne bi imeli občutka, da ste sami na poti odkrivanja Sebe, na forumu lahko najdete prostor in podporo drugih. Tako naporna pot lahko postane znosna in skozi čas celo zabavna.

Mateja Debeljak , ustanoviteljica VseDobro

Mateja D.

Kako si dvignit samozavest

Default avatar

Saj uoam da bo boljse

Pozdravljeni,

Zanima ke kako naj resi s svojo samopodobo.Star sem 33 let.Ze od skozi imam nizko samopodobo.Nevem zakaj.Ko pa sem zvedel za partneekino prevaro se je moja samopodoba se poglobila.Postala se bolj moteca.Skozi se primerjam z tem ljubimcem od zene.
Je bil boljsi, lepsi, je bolj uzovala z njim v sexu,je mel boljsi penis ki ga je bolj cutla in ji je bolj pasal,bi bla z njim, ce nebi on bil porocen in imel druzine ali ce bi bil pripravljen pustit zeno njegovo in bit z mojo.Je z mano hotela resit samo zaradi tega,ker mama 2 otroka in ker z njim ne more bit....vse to mi v gkavi povzroca nemir, slabo samopodobo.
Skupaj sma 13 let.Hocema resit zadeve.Ona je z njim prekinila.A jaz skozi ko jo pogledam me prevzame bolecina, spomini, primerjanje z njim.Prizori kako sta sexala.Tudi ko mi2 sexama mi skozi gre po glavi je z njim tudi tak stokala, je bolj uzivala, je tudi tak mu nudila oralni sex kot meni....nevem zakaj je to v meni


Hvala
Default avatar

Mateja D

Pozdravljeni,
ste mi pred kratkim že pisali ali pa je vaša zgodba zelo podobna zgodbi nekoga drugega. Lahko si pogledate na forumu, kaj sem odgovorila. Mislim, da ni zadeva povezana samo z nizko samopodobo. Potrebno bi bilo umiriti vaš um in izraziti čustva, ki so v vas. Um se umirja z meditacijo, čuječnostjo, čustva je pa v takih primerih najbolje podeliti z nekom v živo in s takim, ki razume. Ta dva procesa, da začnete razvijati pri sebi, bi vam predlagala za osnovo. Nato pa izboljševanje samozavesti. Rešitve žal ne bo iz danes na jutri.

Lep pozdrav!
Default avatar

esp_66

Če vedno znova pogrevaš isto jed, se prismodi. Tvoja bo že zažgana...
Zakaj imam občutek, da ti prav uživaš v svoji vlogi?

"Je z njim bolj...."
Vsaka nova igračka je na začetku zanimiva. Samo velika večina kmalu pristane v kotu, ali smeteh.

Ne jokat zaradi "z mano je samo zato..." razlogov. Vbij si v glavo, da se je na koncu odločila zate. Verjetno je imela več, kot en razlog.
"Samo" lahko črtaš. Ne da se vsega izmerit z metrom.
Vsaj zame je razmerje veliko več, kot samo posteljna telovadba.

Poskusi ljubimca dojemat, kot njenega bivšega partnerja. Torej, kot nekoga, ki ga je zamenjala zate. Ne kot vlomilca, ali motilca posesti.

Ni pomembno, ali si rojen pod srečno zvezdo, ali si izpadel na nek način boljši.
Dobil si še eno priložnost.

Vrtiš se v krogu.
Če lahko, začnita znova.
Če ne, začnita urejat, kar morata urediti glede skupnih obveznosti in lastnine.
Default avatar

Saj uoam da bo boljse

Hvala za odgovore.delam na sebi ogromno.Je ze kar boljse kot je bilo.Se vedno se obcasno porajajo vprasanja ce je bil boljsi,lepsi,kaj vse sta si pisala,kaj je cutla do njega...Nekak skusam te misli preusmerit.nevem zakaj je tak tezko,zakaj se te misli vracajo kaj je blo, zakaj se je ravno meni to nardilo.citam knjige o samozavesti, hodima na terapije, pa nekak ne najdem pravega nacina kako najbolje sprejet to kar se je zgodilo, sprejet sebe, si rect jaz sem najboljsi, za mene se je odlocla.Da ko mi rece da sem ji vsec, da sem ji top, da ne dvomim.Da ji verjamem.Z ljubimcem je res prekinila cisto.Zelo je je zal,da je bila tak šipka. Ja tud sam sem kriv da je do tega prislo,ker sem jo zavracal, ji nisem dajal pozornosti, ji pokazal da mi je vsec,da si jo zelim.In potem je prisel en majmun, ki ji je znal pritisnit na pravo tipko.in glede na to da je imela skozi probleme z nizko samopodobo, tezave v primarni druzini, bila skoz zanicevana ze od druzine,da ni znala izrazit custev,da je bila bolj dovzetna za to da ce je ljubimec vztrajal znal pritisnit na prave karte,da je bilo samo vprasanje casa kdaj bo padla.ne opravicujem je.Vsega tega se zavedam.sedaj delama na boljsih temeljih.Da grema od tu naprej.Hodima na terapije,delama na pune.Ne morem rect da ni boljse,se vedno pa je prisotno obcasno to spominjanje na prevaro.med spolnim odnosom se dostikrat sprasujem ce je bil boljsi,ce je tak stokala tudi z njim,ce ga je tak jahala ko mene...je odkrita z mano..Take stvari.Rad bi resil stvari.Da me nebi to morilo.Pa nevem kak naj to prebolim.hvala vam
Default avatar

Mateja D.

Počasi, počasi gre to. Za pohvalit vas je. Super, da ste tako aktivni. Ven dajat ja. Izražat čustva: skozi pogovore, ples, samogovor, izražanje na sto in en način. Saj bo. Samo res je potreben čas. Počasi se daleč pride ampak se pride. :-)
Mateja Debeljak