Med.Over.Net

Duševno zdravje

Odgovarjajo: Bernarda Dajčman, dipl. soc. del.

O pomenu duševnega zdravja, duševnih stiskah ter možnih izhodih iz njih.

Bernarda Dajčman , dipl. soc. del.

bernardadajcman

Odvistnost

Default avatar

Elissa

Hudo me vleče nazaj k ljubezni ki sem jo sama zapustila . V teh letih sva se razšla večkrat . Mene je vedno kaj zmotilo pri njem. Laži , prevare, nezaupanje se je vleklo skozi vsa leta in teh ni malo . Ker mi je kljub sestajanju z drugo ali drugimi ženskami posvečal neverjetno pozornost mu je stem pri meni uspelo povzročiti zmedenost in vse večjo potrebo po njem . Kadar sem predolgo. vztrajala na prekinitvi je pot do mene poiskal sam . Na tisoč načinov sem mu pojasnila kaj si želim od njega . Želela sem si eno_ ne imej postranskih zvez . Vedno je izpadlo da ptetiravam ,norim.....na koncu se je izskazalo da je vendarle res . Pustim me je da sem jezna odšla .Nobenega opravičila,pogovora....Moje duševno stanje je že precej zrahljano ne morem niti ostati niti oditi . Komaj sedaj mi je uspelo polne tri mesece abstinirati od te zveze . On me niti ne išče že prej kdaj ga po pet mesecev ni bilo blizu nato me je začel iskati.
Pri meni pa je po treh mesecih nastopila kriza ki je ne znam ptebroditi.
Kar naprej mislim nanj ga sanjam.
Manjka samo še malo kakšen njegov klic ali sms in bom popustila.
Kličem ga ne še vedno imam zaprte vse poti razen telefonske številke ki jo moram službeno ohraniti.
Moja čustva so tako zmedene da je joj.
Enkrat jeza,drugič hrepenenje tretjič vprašanje zakaj ga ne zanima kako sem . Poznam ga zato vem da ga to zanima.
Kaj naj storim da ponovno ne vzpostavim stika s slabim razmerjem?
Default avatar

bernardadajcman

Pozdravljena Elissa,

upam, da še uspešno "abstiniraš". Glede problematike odvisnosti od odnosov ( ki so nam bolj kot ne v škodo) obstaja kar nekaj literature, ki bi ti jo priporočala v branje- recimo knjige Sanje Rozman ( Peklenska gugalnica denimo), nekaj o nekemičnih odvisnostih je napisano tukaj : http://nevidno-lepilo.si/nekemicne-odvisnosti/.
Literatura in njeno prebiranje verjetno ni dovolj, v pomoč so lahko skupine za samopomoč : http://www.viva.si/Novice/9534/Skupina- ... -Coda-vabi , recimo kaj takšnega, ne vem pa od kje ste in kje najbližje svojemu domu bi lahko poiskali pomoč.

Želim vam vse dobro in oglasite se še kaj ,

lp

Bernarda