Med.Over.Net

Duševno zdravje

Odgovarjajo: Bernarda Dajčman, dipl. soc. del.

O pomenu duševnega zdravja, duševnih stiskah ter možnih izhodih iz njih.

Bernarda Dajčman , dipl. soc. del.

bernardadajcman

Čustveno manipuliranje žensk.

Default avatar

JohnnybeGood

Imam neznanske probleme z odnosi ne samo do žensk ampak tudi na splošno sklepanje prijatelstev druženje z ljudmi vse kar terja nek globji odnos.

Enostavno nemorem, ne znam zgraditi pristne čustvene odnose z ljudmi okrog sebe, še posebno z ženskami najprej jih šarmiram potem pa ko jih imam UJETE v svoji narcistični mreži, kjer mi napihujejo svoj EGO ki ga tako ali tako nimam, potem ko jim postanem všeč in je čas za naslednji korak začnem enostavno nekako v podzavesti ne, da bi hotel ampak enostavno si nemorem pomagati, jih začnem zavračati, igro spremenim v neko Love and Hate, sladek kot med naslednji trenutek mrzel kot led igro v kateri sem tako ali tako jaz na slabšem.

Tako hudo si želim izkusiti pravo ljubezen tisto, za katero se je vredno boriti, ampak kako naj človek izkusi nekaj takšnega če v življenju ni imel nikakršne ljubezni. Kako naj človek odpre svoje zakrnelo srce, ki je bilo tolikokrat izdano s strani njegovih staršev, ki to tudi nikoli niso bili ampak IZRODEK ČLOVEŠTVA ljudi, ki bi jih morali kastrirati ob rojstvu, saj tem svetu prinašajo samo nepopisno bolečino in trepet, kako naj ima potem takšna nepopolna, napol živeča oseba pristne odnose z ljudmi.

Zavedam se, da je vse v glavi, da je vsak odgovoren za lastna dejanja za svoja čutenja in navsezadnje za svojo lastno srečo. Po zadnjih nekaj letih samo analize sem prišel do spoznanja, da imam Mejno osebnostno motnjo darilo mojih tako imenovanih ˝Starših˝.

In kako sedaj naprej? Kako se naj človek spremeni v neko funkcionalno osebo z pristnimi odnosi, saj verjamem, da le te dajejo človeku pravo bogastvo in smisel v življenu.

Se lahko spremenimo ne samo naše vedenje samo zato, da bi bili drugi srečni ampak zaradi nas samih za svojo lastno srečo in notranji mir, ali lahko spremenimo tako imenovan Afekt se lahko poglobimo tako daleč vase in spremenimo ne samo svojo podzavest ampak tudi svoj organizem, ki kriči po osvoboditvi in ljubezni.

Se splača BORITI za Ljubezen...
Default avatar

bernardadajcman

Pozdravljen!

Zanimivo pri tvojem pisanju mi je tole samodiagnosticiranje mejne osebnostne motnje in pa tvoj zaključek- se splača boriti za ljubezen...Se splača? Je to vprašanje ali trditev? Tri pikice na koncu pomenijo, da ni konca tukaj. In smo spet na začetku.
Nikjer ne razberem tvoje starosti, mi je pa všeč, da si se poglobil v svoj odnos do žensk in v svojo igro z njimi. Vsekakor je mogoče marsikaj spremeniti v svojem odnosu do drugih, če TI tako hočeš! Je pa res, da največkrat ni tako preprosto, da se pač odločiš, saj gre res za mnoge podzavestne vzorce in je potrebna pomoč dobrega terapevta, ki ti pomaga skozi spremembe. Tukaj je še tvoj odnos s starši, ki ga tudi težko komentiram, saj vaših odnosov in preteklosti ne poznam. Verjetno pa ti zavestno ne bi "podarili" osebnostne motnje in danes je res na tebi, da narediš vse, da si izboljšaš svoje počutje in življenje- da svojemu življenju daš pravi smisel in ga obogatiš- kot si to sam lepo napisal.
Vsekakor se splača narediti vsak korak in vložiti slehrni trud v izboljšanje sebe in svoje situacije. Zato kar pogumno naprej!

Vse dobro, LP, Bernarda
Default avatar

JohnnybeGood

Pozdravljeni

Po večletnih notranjih bojev, samouničevanja, ter skoraj končanem življenju sem spoznal, da če hočem ŽIVETI moram drastično spremeniti svoje življenje, zato sem zamenjal alkohol in ves njegov kaos z knjigami pretežno z psihologijo in po vseh prebranih vedenskih motnjah spoznal, da imam Mejno osebnostno motnjo MOM saj se tudi prepoznam v skoraj vseh naslednjih kriterijih:

· impulzivno in tvegano vedenje (tvegana vožnja, tvegana spolnost, igre na srečo, popivanje, drogiranje …),
· prizadevanje za preprečevanje dejanskega ali namišljenega zapuščanja (hiter začetek intimnih – telesnih ali čustvenih – razmerij ali izogibanje komunikaciji, če pričakujejo zapuščanje),
· intenzivna čustva, ki pogosto nihajo iz skrajnosti v skrajnost,
· intenzivne, vendar kratkotrajne epizode anksioznosti ali depresije,
· neustrezne izbruhe jeze, ki se včasih stopnjujejo vse do telesnega napada,
· težave pri nadziranju čustev ali impulzov,
· izkrivljeno ter nestabilno samopodobo in identiteto,
· samomorilno vedenje, samopoškodbeno vedenje,
· strah pred izgubo in samoto,
· občutek praznine,
· nestabilne medosebne odnose,
· blago obliko paranoidnosti, nanašalnosti.


Kar se tiče svojih ˝Staršev˝ sprejmem, da nista imela orodij z katerimi bi lahko vzgajala otroka pa saj me praktično tako ali tako nista, kar je bilo od vzgoje je bilo od stare mame po materini strani če ne bi bilo nje me verjetno ne bi bilo več, čeprav je delala po svoji najbolših močeh in s tem še živela z psihopatskim možem, ki je verjetno prav tako imel MOM so stvari ,ki jih ni zmogla prikrivat ampak le kdo bi jih lahko saj smo samo človeška bitja.
Kakorkoli že sprejmem, da nisi sposoben vzgajati lastnega otroka ampak, da ga potem še sabotiraš, da mu ne moreš nuditi niti osnovne izobrazbe, da ga alkoholni ˝Oče˝ vlači po gostilnah kot otroka, ponižuje, zmerja tako kot tudi njegova ˝Mati˝ pranje možganov z manipulacijami, z razdiralnimi odnosi, ki napišejo osnovo za otokovo socialnost, manipuliranje z lastnim otrokom za dosego svojih ciljev, ko ležiš v bolnici prebujen iz kome in prva stvar, ki te vpraša tvoja sladka ˝Mati˝ koliko denarja še imaš na računu saj ga tako ali tako ne potrebuješ, ker si v bolnici, daj ga raje meni in potem ko še to ni dovolj si drzne še ˝Oče˝ pristaviti svoje brezmadežne roke in reče ˝ oni si plačeval, da te je obiskovala, kaj pa jaz?˝

Po vseh teh letih pranja možganov in manipulacij ko dejansko neveš ali si ti zmešan ali onadva in šele po bljižnem obisku stare tete s koso sem končno dobil JAJCA in prevzel stvari v svoje roke in se dokončno odrešil teh ˝IZRODKOV ČLOVEŠTVA˝ in si zaklel v srce da nebom NIKDAR takšna pošast kot sta bila ˝Starša˝.
Default avatar

bernardadajcman

Pozdravljen,

super je, da si stvari prevzel v svoje roke. Govoriti o diagnozah ni v moji pristojnosti, vsekakor pa menim, da bi bila psihoterapija odlično orodje za tebe. Imaš dovolj volje za spremembe in uvida v lastne težave.
Želim ti vse dobro in seveda javi kako ti gre,
Lep pozdrav,
Bernarda
Default avatar

Shinny one

Vau. Iskrena objava. Da priznas kje si, kaj pocnes, zakaj pocnes ni lahka, ker se tako radi obracamo stran od samih sebe.