Forum: Mejna in narcistična osebnostna motnja - svojci

Je odnos z vašim bližnjim poln preobratov, nihanj iz ene skrajnosti v drugo? Se bojite nenadnih izbruhov jeze, neracionalnega obtoževanja, čustvenega izsiljevanja ali podobnih dejanj, s katerimi vas poskuša bližnji prisiliti, da počnete to, kar od vas zahteva ali pričakuje? Ste krivi za vse, kar gre v odnosu narobe in se počutite pretirano odgovorni zanj ali zanjo? Če ste kaj od tega že doživeli, potem obstaja možnost, da ima vaš bližnji mejno osebnostno motnjo. Forum je namenjen tistim, katerih bližnji imajo značajske lastnosti te motnje.

Pismo od narcista v ang

Nova tema
Default avatar kamnican 15 Maj 2017 18:33

Pozdravljeni

Tole sem nasel na netu

Ce je komu v pomoc da vidi narcizem z nasprotne strani...

https://www.google.si/amp/s/luckyotters ... -self/amp/

Lep dan se naprej

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar chagall 18 Maj 2017 08:21

Ponavadi nam borderline osebe to tudi povedo na točno takšen način. In dobro poznajo našo šibko točko, namreč, da se bomo sesuli, ker so se nam izpovedali. Nas pa sočutje do njih znova in znova ubije. In ne, oni svojega pravega selfa ne poznajo. Želijo pa, da ga ti z njimi iščeš. Same se v boj s sabo ne bodo nikdar podale.
Ker si sočuten, se tako oba zapleteta v psiho dramo.
In v psiho drami oni plavajo kot riba v vodi. Žal.
Njihovi obrambni mehanizmi delujejo po drugem principu kot pri ostalih ljudeh,
Edina njihova šibka točka je to, da iz njihovega prodajanja megle izluščimo resnico. Kajti resnice se bojijo kot hudič križa.
A ne skrbi. Borderline ljudje se zelo hitro poberejo. Njihova hrana je na razpolago za vsakim vogalom. Ker imajo veliko, veliko sorodnih duš.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh