Med.Over.Net

Mejna in narcistična osebnostna motnja - za svojce

Odgovarjajo: • dr. Leonida Zalokar, univ. dipl. soc. ped., certificirana transakcijska analitičarka – psihoterapevtka (CTA-P)

Je odnos z vašim bližnjim poln nenavadnih preobratov in nihanj? Se bojite nenadnih izbruhov jeze, neracionalnega obtoževanja, čustvenega izsiljevanja ali podobnih dejanj, s katerimi vas skuša bližnji prisiliti, da zadovoljite njegovim pričakovanjem. Ste vedno dežurni krivec za vse ali pa se počutite pretirano odgovorni za vašega bližnjega?
Potem obstaja možnost, da ima vaš bližnji značajske lastnosti mejne ali narcistične osebnostne motnje.
Forum je namenjen bližnjim in svojcem ter je nadgradnja strategij preživetja iz knjige Čustveni vampirji.

dr. Leonida Zalokar , univ. dipl. soc. ped., certificirana transakcijska analitičarka – psihoterapevtka (CTA-P)

Leonida Zalokar

Nova skupina za žrtve mejne osebnostne motnje in njihove svojce

Default avatar

UporabnikNov88

Pozdravljeni,

letos štartamo ozaveščanje za mejno osebnostno motnjo, prvi korak pa je skrita skupina na Facebooku. Skupina je namenjena podpori, izmenjavi izkušenj, prvi pomoči- na voljo bo vedno nekdo, ki je vešč, za pogovor. Kasneje morebitna srečanja v živo, če bo želja po tem. Karkoli napišete v skupino, drugi ne bodo videli, razen mi, ki smo notri in se soočamo z enakimi problemi ali pa smo notri zato, ker smo specializirani za pomoč.
Pridružite se nam :)
Lp, G.
https://www.facebook.com/groups/1641090499545196/
Default avatar

Ana Ana

Pozdravljeni.

A se delujete? Povezave mi ne odpre, javi, da je ne morem videti.

Lepo lepo prosim, če javite, kako do skrite skupine. Tako sem izčrpana,na robu razuma. Lajat sem začela kot kuža, slinim se. Nora sem že. Ure in ure in ure eno in isto.
Default avatar

GittaAna

Skupina za samopomoč v Ljubljani : [email protected]
odlična psihoterapevtka, ki obvlada to temo : [email protected] ( jih je še več, vendar delo drugih ne poznam tako dobro, da bi zastavila besedo)
pihiatrinja Mojca Z Dernovšek - naročite se v ZD Sevnica

čimprej poiščite pomoč, sami boste težko. Je dobro, če vam na vaši poti pomaga nekdo povsem nevtralen, ki je obenem tudi strokovnjak za to področje.

Meni so zelo pomagale tudi internetne skupine za samopomoč na tej strani.
https://www.bpdcentral.com/support-groups/

Tudi če ne znate zelo dobro angleško bo ok ( google translate, če ne drugega) So pa različne , za tiste, ki imajo MOM starše, spet druge za tiste, ki imajo MOM partnerje ( skupina za tiste, ki željio ostati, tiste, ki ne vedo, kaj bi in za tiste, ki so že ločeni) : potem je še skupina za starše, ki imajo MOM otroke in pa ena za strokovnjake. Zelo priporočam. Gori ljudje iz vsega sveta ( v glavnem pa iz USA in UK) ki govorijo o povsem istih situacijah, ki jih doživaljte vi, četudi so morda iz povsem drugega kulturnega oklja. Včasih so še dialogi dobesedno isti :).

V teh skupinah so nekateri že leta, drugi ravnokar prišli in zaradi podobnih izkušenj, ki jih lahko razume zgolj tisti, ki jih je doživel ( ker je to neopisljivo..) se pogosto ustavarijo prav prijateljske vezi. Notri objavljajo tako informacije, članke..itd, pa tudi vsakodnevne tegobe in kako jih rešiti. Nekaj je gor tudi takšnih, ki so tam ostali zgolj zato, da bi pomagali drugim, ker je njim to toliko dalo.

Napšieš, kaj se ti v določenem trenutku dogaja in če je kaj "dramatičnega" imaš lahko že čez nekaj ur napolnjen mail z komentarji in vzodbudo. :) Skupaj z njimi je precej lažje reševati sproti zadeve.

https://www.bpdcentral.com/support-groups/

GittaAnaGittaAna
GittaAna
Default avatar

GittaAna

Ne vem prav dobro o kateri fb skupini govorite, ker je jaz ne poznam. So pa internetne skupine za pomoč svojcem na tej strani ( so v angleščini, ker so gor ljudje iz celega sveta), Navodila, kako izbrati pravo skupino in kako se prijaviti dobite, takoj, ko kliknete, da bi se pridružili

https://bpdfamily.com/message_board/The ... ister.html
GittaAna
Default avatar

Mom svojec

Sem upala na slovensko skupino.
Default avatar

še_tu

Pozdrav!
"Moj Momster" je tri tedne nazaj storil samomor.
Iščem skupino/forum, kjer teče ta tema...
Prosim za pomoč.
Default avatar

GittaAna

Še tu, odgovorila sem ti že v drugem postu.
Zagotovo obstajajo skupine za samopomoč za svojce, ki so storili samomor. Vsaj upam. Drugače pa je zagotovo tudi veliko literature na to temo, če pa je pretežko pa je super, če tudi sama poiščeš pomoč pri terapevtu. Si pa s svojimi razmišljanji dobrodošla tudi tukaj in kolikor bomo lahko ali bomo znali, ti bomo pomagali.

GittaAna
GittaAna
Default avatar

Ljubljana77

Jaz imam enak primer. Ali se lahko povezeva? Hvala za pomoc