Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Pomanjkanje hormona ?

Default avatar

Monita

Pozdravljeni.

Z mojo težavo se borim že 1 leto nihče ne najde vzroka. Tudi bris sem dala na patogene bakterije vse negativno. Namreč nožnica me srbi in občasno peče. Tudi zunanje spolovilo je skoraj ves čas razdraženo. Včasih bolj včasih manj,rdečina,srbi in peče. Včasih po par dni nimam težav in spet se vse ponovi. Glivičnega ne bakterijskega vnetja nimam. Stara pa sem 38 let.
Pomislila sem na suho nožnico ker nimam nikakršnega izcedka.Tudi pri ovulaciji ne. (minimum).Najbolj me srbi okoli sečnice in večkrat hodim na vodo. Bila sem že pri dermatologinji ki ne najde vzroka. Bala sem se da imam kakšen lihen a je dermatologinja rekla da nimam tega kožnega obolenja ker je sluznica spolovila videti zdrava. KOpanje v banji stanje poslabša. Nekako moja koža (sluznica spolovila) ji ne ugaja voda.Imam pa tudi bolj boleče menstruacije kot sem jih imela.
Hvala
lp
Mihaela
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni Monita!
Ženske trpijo s simptomi bolezni lišaj (lichen) dolgo preden koža spolovila dobi značilen videz in je klinično prepoznana. Le biopsija obolelega predela lahko potrdi ali ovržre diagnozo v začetnem stadiju. Po študijah traja v povprečju 8 let, preden postane bolezen lišaj, lichen, vidno razpoznana. Lišajev je veliko vrst, po videzu različnih. Več vnetnih bolezni zunanjega spolovila tudi izgleda, kot lišaj, pa to niso. V vsakem primeru je bolezen, pa naj bo lišaj ali ne, potrebno zdraviti.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.