Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

rahle krvavitve

Default avatar

santana1971

Spoštovani!
Prosim vas za pomoč. Stara sem 44 let. Otrok nimam, zdravila sem se za neplodnostjo. Zadnje leto in pol mam neredne menstruacije 18.2., 16.4., 4.6. Od zadnje mestrucaje pa imam rahle krvavitve vsak dan, torej že 3 tedne, kar me malo skrbi, ker se mi to še ni dogajalo. Krvavitve so minimalne, ravno toliko da moram nosit dnevni vložek. Nazadnje sem bila pri ginekologinji pred pol leta zaradi močnih bolečin v jajčniku ampak mi je ginekologinja pri pregledu povedala da je vse ok, bolečine pa so tudi izginile. Pred 2 letoma sem imela bris in je tudi bil ok. Trenutno drugih težav nimam.
Ali je možno da se že pripravljam na meno in od tod izhajajo te krvavitve?
Najlepša hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni Santana 1971!
Vse je možno, a nič ni gotovo. Predlagam, da greste na ponovni pregled k vaši zdravnici. Večina izvencikličnih krvavitev ne pomeni nič slabega. Ker pa včasih opozarjajo take krvavitve tudi na bolezen, je dobro povprašati zdravnika o tem. Zdravnik ne sme in ne more odgovoriti na pamet.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.