Forum: Pediatrija

Zdravstveni nasveti, e-svetovanje, podpora in izmenjava mnenj o naših najmlajših.

atropin kapljice

Odgovori Nova tema
Default avatar 1Mateja 17 Jul 2012 21:37

Spoštovani,

v ponedeljek imava s hčerko (skoraj 4 leta) pregled pri okulistu, s tem da morava v četrtek začeti z dajanjem atropin kapjic v oko 2x na dan. Pri prvem pregledu pred 1 mesecem mi je bilo rečeno, naj ne dajeva kapljic in se prenaročiva na pregled, če bi zbolela. Hčerka pa je sedaj ponovno rahlo smrkava - kar je žal itak 11 mesecev na leto :( Ali je to tudi ovira za atropin? Kaj se zgodi, če zboli oz. se pojavi vročina v času dajanja kapljic - kakšno škodo to lahko povroči? Malo so me prestrašili s temi kapljicami, očitno je to kar resna stvar... Predvidevam, da je bolje, da ostane doma in ne gre v vrtec, sploh ob tem sončnem vremenu, kajne?

Zahvaljujem se za odgovor.

LP Mateja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Tanč 18 Jul 2012 18:52

Če je otrok na novo bolan, z znaki prehladne viroze, ni mogoče natančno pregledati in določiti tistega, zaradi česar je napoten na pregled. Ne gre za delovanje atropina na bolnega otroka, pač pa za to, da bolnega otroka ne moremo pregledati in je zato atropin nepotrebno dajati.
Če je evidentno bolna, boste morali pregled prestaviti.

lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh