Forum: Pediatrija

Zdravstveni nasveti, e-svetovanje, podpora in izmenjava mnenj o naših najmlajših.

ne zna jesti?

Odgovori Nova tema
Default avatar noska 16 Jul 2012 19:42

Imam skoraj 8 mesečna dvojčka (par, donošena). Z uvajanjem goste hrane sem začela pri 5,5m. Fantek je sprejel hrano normalno in ima sedaj že tri otroke. Deklica je že od rojstva bolj neješča in tako so se pojavili tudi problemi pri uvajanju. Nikakor ni hotela hrane po žlici. Zadnjih 14 dni pa usta odpira in se ne brani več, vendar ko usta stisne vse priteče ven. Ko ji 5x ponudim, mogoče poje eno žličko in pogoltne, če je res zelo redko. Na obrok poje max 5 žličk (v 20 min). Ali je možno, da sploh ne zna jesti, ker se mi zdi, da mogoče bi pa ne zna ali pa samo okuša, noče pa pogoltniti? Drugače pije mleko po steklenički (200 ml 5x na dan). Koliko časa pa samo mleko zadošča?

Hvala, Mojca

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Tanč 17 Jul 2012 09:47

V tej starosti otrok, ki nima in ni imel razvojnih - nevroloških motenj, zna žvečiti in požirati. Če ima otrok kakršnekoli težave (izurazita hipotonija, izrazit hipertonus), se tzo lahko odraža tudi pri žvečenju in požiranju. Vsekakor vztrajate dalje in poskusite nadomestiti vsaj en obrok.

lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh