Forum: Pediatrija

Zdravstveni nasveti, e-svetovanje, podpora in izmenjava mnenj o naših najmlajših.

Sum na klopni meningoencifalitis

Odgovori Nova tema
Default avatar Mirkut 18 Jun 2017 05:44

Pozdravljeni!
Moj 21 mesečni sin, ki hodi v vrtec in je zelo živahen fant, je imel naslednjo situacijo. Dva tedna nazaj je imel pritrjen mini klop, ki smo ga hitro odstranili. Že čez en teden je med spanjem ogromno bruhal - cela posteljica je bila pobruhana (sumili smo hrano). Sedaj po dveh tednih pa se je zjutraj zbudil z visoko vročino, ki ni hotela popustit in sva sedaj v bonici, zaradi vročinskega krca. Isti dan, ko je imel vročino, je pri svoji zdravnici dobil antibiotik, saj je imel tudi otečeno grlo.
Dobil je tudi infuzijo,ker svečke niso več prijemale pri zniževanju temperature. Danes je bil ponoci zelo jokav in je veliko spal. Dobiva tudi amoksiklav.
Dala sva vse - kri, vodo, blato, bris...
Izvidov niso pokazali nič določenega.
S partnerjem zaradi prebranega na internetu sumiva na klopni meningoencifalitis. Sedaj me zanima, če ga res ima, kaj naj storimo najprej? Še pred tem pa, ne bi tega izvidi že pokazali? Bi morali iti v LJ na pediatricno, infekcijsko? ...
Hvala!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Tanč 18 Jun 2017 20:18

Če torej prav preberem vaše vprašanje mislite, da zdravnik v regionalni bolnišnici niti pomislil ni na KME? Pa ste jim povedali za klopa?
Še prav posebno značilen znak pri meningitisu (kateremokoli) je hud glavobol, ki otroka ovira pri vsakdanjih opravilih in ne mine po paracetamolu ter občutljivost na svetlobo.
Premestitev otroka na Infekcijko kliniko (kajti to se zdravi tam) je smiselna, če gre za potrjen KME s hudim potekom, ki mu v regionalni bolnišnici niso kos oz. otrok potrebuje intenzivno zdravljenje.

lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh