Forum: Domače živali in veterina

Naši hišni ljubljenčki - naša sreča. Včasih povzročajo skrbi, včasih prave težave. Zapišite vaše dragocene izkušnje ali povprašajte za nasvet veterinarja. Vse o vaših hišnih ljubljencih, razvoju, prehrani in težavah.

pes se praska

Odgovori Nova tema
Default avatar joži2 5 Dec 2011 10:00

Ne vem več, kaj naj naredim. Že 3 mesece je kuža na dieti eukanuba dermatosis in se še kar naprej praska za ušesi, malo po telesu in zelo po tačkah. Pred obiskom vet. se mi zdi, da gre na bolje, čez nekaj dni pa je slabše. Za tačke sem dobila plivasept šampon in se mi zdi, da ne pomaga. Ima še kar naprej dieto. Je omenila testiranje za alergijo pa ni še naredila. Mogoče jaz sama povem premalo. Kaj mi svetujete? Sem pomislila na drugega veterinarja ali naj grem nazaj.
Kakšne imate izkušnje na kliniki Trstenjak-Zajc in na Prvi kliniki?
Hvala za mnenja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Svetilnik01 5 Dec 2011 11:42

verjetno ima kakšno alergijo, pojdite k drugemu veterinarju.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ivanho 11 Dec 2012 18:01

saj ni alergičen na veterinarja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ojoj26 11 Dec 2012 18:29

Verjetno res ni alergičen na veterinarja... ojoj, kakšne pišete... dajte najprej prebrati kaj je problem, da se potem ne osmešite =)

Svetilnik pravi naj zamenja veterinarja zato, ker zdajšnji veterinar ni naredil testiranja za alergije. Zato nasvet naj zamenja veterinarja.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sandra1986, 11 Dec 2012 18:40

priporočam veterino mačja hiša, so super, zelo strokovni, se res zavzamejo in rešijo probleme kot je treba.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Dorwest 12 Dec 2012 21:29

Pozdravljeni!

Verjetno je res vzrok kakšna alergija oz. preobčuljivost na določeno stvar. Seveda je vedno ko obiščete veterinarja bolje, saj dobi zdravilo, ne pozdravi pa se vzroka.
Ker testa za alergije še niste opravili, ne morete primerno ukrepati glede hrane ali drugih stvari.

V zadnjem času so psi postali mnogo bolj občutljivi na najrazličnejše snovi, s katerimi pridejo v stik v okolju ali preko hrane. Veliko nespecifičnih kožnih stanj lahko pripišemo alergijskim obolenjem, ki pa jih zelo težko nadzorujemo in tudi težko se določi vzrok alergij.

Pogosto je vzrok za probleme s kožo pregretost organizma, katerih simptomi so vneta vroča koža, srbečina in rdečica, ki je vidna pod pazduhami ali na trebuhu, kjer je kožuh tanjši. Izguba dlake je lahko posledica nenehnega praskanja, saj si tako olajšajo razdraženost.

Priporočljiva je tudi ustrezna dieta, s katero zmanjšamo vnos škodljivih dodatkov. Izogibamo se visoko proteinski hrani, rdečemu mesu ter hrani, ki je obarvana ter je aromatizirana.

Nasveti za odpravo težav s kožo:

Razdraženo kožo in manjše okužbe omilimo z antiseptičnim Česnom in grškim senom, ki pozitivno vpliva tudi na krepitev imunskega sistema.

K izboljšanju stanja pripomore tudi Zelenjavna mešanica, saj zmanjšuje nivo kislosti v organizmu.

Kot dodatek za srbečo kožo bo z esencialnimi maščobnimi kislinami poskrbel Olje svetlina.

Z omenjenimi izdelki smo veliko psom že pomagali ob težavah z alergijami, saj gre za naravne izdelke, ki so varni in učinkoviti, ter nimajo stranskih učinkov!
Priporoča se začetna vsaj 2 mesečna terapija s Česnom in grškim senom ter Zelenjavno mešanico ter nato po 14 dneh dodajati še Olje dveletnega svetlina. Takšen tretma ponovimo enkrat letno.

Lep pozdrav,

Tadej Smrekar

Dorwest Slovenija
www.dorwest-slovenija.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh