Forum.Over.Net

Domače živali in veterina

Odgovarjajo: Vice Zaninović, veterinar • Lena Gregorčič, ZHP

Naši hišni ljubljenčki - naša sreča. Včasih povzročajo skrbi, včasih prave težave. Zapišite vaše dragocene izkušnje ali povprašajte za nasvet veterinarja. Vse o vaših hišnih ljubljencih, razvoju, prehrani in težavah.

Vice Zaninović , veterinar

vice.zaninovic

Lena Gregorčič, ZHP

Lena Gregorčič

vnete oči pri hišni muci

Default avatar

prva pomoč

Muca ima vnete oči, včeraj je imela čisto malo vneto eno oko, danes pa ima vneti obe očesi. To je prvič, da ima te težave, stara je štiri leta, obnaša se povsem normalno, je igriva, apetit ima normalen. Dnevno je zunaj na vrtu kakšno urico, drugače je v hiši.
Ali obstaja kakšno mazilo? Obisk pri veterinarju seveda planiram. Kaj pa izpiranje očes s kamiličnim čajem? Kakšen drug nasvet? Hvala vsem že vnaprej!
Default avatar

katjuška

izpiranje s kamilicami odsvetujem. lahko je več vzrokov za vnetje in vet mora ugotoviti, kaj je, ter predpisati ustrezno zdravilo.
lp
Default avatar

Neja

Nočem te strašiti, a izcedek iz očk je lahko tudi znak mačjega prehlada, ki je pogostokrat tudi smrten, zato ne odlašaj z obiskom pri veterinarju.
Seveda pa držim pesti, da to ni to in da bo z muckom vse ok.
Default avatar

arianna

ko se je k nam zatekel muc, je bil mali, kake 2 meseca mogoče star - bil je grozno prehlajen, vnete oči, kihanje, smrkelj smo non stop brisali - bogi je bil res - imel pa je ves čas apetit in skozi ves čas živahen - ni se pa negoval

dobil je antibiotike, vmes smo jih zamenjali in tisti drugi so pomagali še kar - zadeva se je vlekla več kot en mesec skoraj 2, zdaj pa je pol leta dobro (trkam)

tako da, če bo zadeva mogoče dlje trajala (kar upam, da ne bo, ker se te zadeve lahko tudi hitro pozdravijo) - ne obupaj
Default avatar

arianna

PS: raje čistiti pčke s fiziološko raztopino
Default avatar

krištof

Sicer kar malce dvomim, da bo oseba z imenom prva pomoč dejansko videla in odgovorila na moje sporočilo a vseeno.

Kako se je zadeva razpletla, kaj ti je veterinar predlagal.

Lep pozdrav!