Forum.Over.Net

Domače živali in veterina

Odgovarjajo: Vice Zaninović, veterinar • Lena Gregorčič, ZHP

Naši hišni ljubljenčki - naša sreča. Včasih povzročajo skrbi, včasih prave težave. Zapišite vaše dragocene izkušnje ali povprašajte za nasvet veterinarja. Vse o vaših hišnih ljubljencih, razvoju, prehrani in težavah.

Vice Zaninović , veterinar

vice.zaninovic

Lena Gregorčič, ZHP

Lena Gregorčič

Javno opozorilo za Zoohit.si

Default avatar

zelo jezna

Čez vikend sem oddala naročilo in tudi plačala, nakazilo je bilo izvedeno v ponedeljek. Še danes, torej tri dni kasneje, pošiljka še niti odpravljena ni. Status pošiljke se vidi na spletni strani dostavne službe, kjer se da slediti paketu. Na spletni strani oglašujete, da odpošljete pošiljko v 24 urah, kar očitno ni res, skratka zavajate kupce.
Vem, da spremljate ta forum, torej vedite, da bom podala prijavo na tržno inšpekcijo, v kolikor paket ta teden ne bo dostavljen. Pa ne bo anonimna.
Default avatar

Zooplus je boljsi

Gre za isto firmo, oboji posiljajo iz Munchna, ampak ima zooplus dostopnejse cene.

Jaz kupujem preko Zooplusa ali Zoohita ze letain jim v primeru tezav brezkompromisno pisem (mejl), veckrat mi odgovorijo direkt iz centrale (Anglija) in vse bp. Pa sem bila tudi ze posteno jezna, a je odnos vedno bil korekten.

Nasvet torej: pisi jim ali jih poklici, ce znas nemsko in se zmeni z njimi.
Default avatar

Zooplus je boljsi

Isto se je zgodilo meni pri zadnjem narocilu mesec nazaj. Fora je bila da jim je necesa zmanjkalo in sele ko sem jim pisala, kje da je moja roba, so mi odgovorili, da se opravicujejo in da so mi ze nakazali preplacan izdelek v mojo kosarico, sem pa odpisala, naj v bodoce vseeno odposljejo robo, ker jo cakam. Da mi ni problem ce dolocenega nimajo, ostalo pa rabim. Pa so se spet opravicili. To je bilo prvic v vseh letih narocanja pa narocam vsak mesec. Upam da je bil samo poletni kiks.
Default avatar

zelo jezna

Ne zanima me, od kod pošiljajo, dokler so slovenska firma (pa čeprav podružnica tuje firme), je zanje pristojna slovenska inšpekcija in prav to jim bom poslala. Pa naj njim razlagajo, zaradi mene pa naj še globo terjajo od matične firme.
Default avatar

Zooplus je boljsi

A vse nesporazume resujes na tak nacin? Na noz pa inspekcijo klicat?

Normalna pritozba ne deluje zate? Imas obcutek da te folk nateguje?

Kako dolgo ze kupujes pri njih?
Default avatar

zelo jezna

si morda ti njihov odvetnik? Potem se pobrigaj, da ne bodo kršili zakonodaje. Če moram jaz spoštovat vsak brezvezen zakon, naj ga še tile. Kako pa jaz rešujem kaj, pa ni tema tega posta, se ti ne zdi?
Default avatar

Zooplus je boljsi

Zakonodaja gotovo pravi, da ne morejo poslat izdelka, ce ga nimajo, in da v izjemnih primerih lahko pride do zamika odposiljanja blaga, zato dzabe kurcenje. Sploh pa tkole nekje na enem forumu se mi zdi smesno. Kontaktira se direkt, vsak pa izbere nacin, ki mu pase. Ni pa vsak nacin enako efektiven.
Default avatar

tale je zelo efektiven

Opozorilo pred prijavo na inšpekcijo, tole bo kar efektivno. Vsaka pametna firma bo reagirala, ker inšpekcija ti pobere veliko časa, morda celo kaj najde, pa imaš še kazen, ki dandanes niso majhne. Jaz osebno bi se inšpekciji veliko raje izognila, ker če je prijava, bodo sigurno prišli, morda ne takoj, a bodo.
Default avatar

tole ne bo držalo

Zooplus je boljsi je napisal/a:
Zakonodaja gotovo pravi, da ne morejo poslat izdelka, ce ga nimajo, in da
Pri naročanju vidiš, ali je izdelek na zalogi, ker piše pri vsakem izdelku zraven. Najbrž niti ne moreš naročit, če ga ni. Razen če goljufajo pri teh označbah.
Default avatar

Zooplus je boljsi

Mislis da si edini, ki takrat narocas? ;)

Lahko se zgodi, da je pred tabo se deset takih, ki narocajo isti izdelek ali pa dva, ki narocita vecje kolicine.

Tle je bolj fora hlapca Jerneja, ki povsod isce (absolutno) pravico in da dialog ni resitev. Boljse se slisi groznja z inspekcijo. Pa naj, sem ziher, da je spregledala kak drobni tisk in bo popusila.
Default avatar

Nja

Kako ste ljudje razvajeni in nesramni, res ni za nikamor tak odnos in nepotrpežljivost. To je odnos nezrele osebe, ki cepeta, ker ni vse takoj, tukaj in zdaj. Če je bilo plačilo izvedeno v ponedeljek, so ga v torek knjižili in zatem odpremili dostavni službi, potem je tudi tam odvisno kako zabasani so. Pa bodite že enkrat spet ljudje.

Meni je vse, kar iz tujine pride v roku 14 dni od plačila popolnoma sprejemljivo. Zoohit, Zooplus je zanesljiv in odličen, z ugodnimi cenami, pestro ponudbo in dobrim odnosom do strank.
Default avatar

Nja

Ah še to... Do velikih firm inšpektorji niti ne pridejo tako lahko, se kar z njihovo pravno službo pomenijo o oviranju delovnega procesa.....Glede zaloge, ja pa za božjo volj ljudje. Normalno, da se pri spletnih trgovinah to dogaja. Da sicer kaže izdelek, dejansko je pa že pošel, pa je to lahko samo par klikov pred tabo. Res meni to sliči na triletnika, ki v trgovini kriči, ker ne dobi lizike.
Default avatar

še o inšpektorjih

Inšpekcijske službe lahko preverijo in/ali obiščejo katerokoli podjetje, ne glede na to, ali gre za prijavo ali ne. Še nisem naletela na resno podjetje, ki bi z inšpektorjem ne sodelovalo. Oviranje delovnega procesa, pa kaj še.
Glede zaloge izdelkov v spletnih trgovinah pa je tako, da programska oprema sama blokira naročanje, če zaloga poide. Če bi se slučajno zgodilo, da kupec res naroči izdelek, pa ga ni več na zalogi, ga je prodajalec dolžan o tem obvestiti, nakar se kupec odloči, ali bo na izdelek počakal ali ne. Inšpektor bi v tem primeru zagotovo preveril, kako je to rešeno.
Je pa kar prav, da potrošniki niso neke pohlevne ovce, z vsem zadovoljni, tiho in ponižni, pa čeprav morda celo v svojo škodo.
Default avatar

še o inšpektorjih II del

Sem preverila na tej spletni trgovini, dejansko oglašujejo nekaj, kar je v neskladju s tem, kar se je zgodilo avtorici.
Default avatar

Nja

Oh ljudje, očitno ne poznate vseh možnih programov za spletne trgovine. Ja opcija je, da se vodi dejanska zaloga avtomatsko, obstaja pa tudi opcija, kjer tega avtomatizma ni in ali ste slišali za programska napake? Programerji vse to mastno zaslužijo, pa če naredijo napake ali ne....In kar se tiče inšpekcijskega nadozra-ja, obstaja reden nadzor brez prijav, nič narobe s tem, če je inšpektor človek prakse in je življenjski. Narobe je to, da so razvajeni ljudje, ki tulijo v luno, kadar ni po njihovem in kadar kakšna stvar ne gre skozi. TO pa je narobe. In ja velikih firm se inšpektorji zlepa ne lotivajo tako, kot se majhnih. Praksa kaže, da se taki ljudje ne izpostavijo tam, kjer bi to bilo potrebno (nasilje tako in onako). Samo prek spleta in aplikacij znajo upravljat. Življenje pa je čisto nekaj drugega.
Default avatar

Svetilnik01

To,kar se je zgodilo avtorici, se je meni že kar nekajkrat na zoohit.si.Jaz jim potem vedno napišem, pa se ponavadi izgovorijo na sledenje, češ da ni ravno on line, nekaj takega, če njohove odgovore pravilno razumem. Tudi jaz sem jim dokazal, da zavajajo s temi 24 urami, saj paket ni bil odposlan niti po dveh dneh, vse podatke imam shranjene, če bi slučajno kdo kdaj govoril, da kaj lažem. Enkrat sem čakal en teden na paket oz na dva paketa, mislim, da prejšnji mesec. So pa v svojih odgovorih zelo prijazni in mi ob nevšečnosti ponudijo 10 procentni popust ob naslednjem naročilu.Kar je zame osebno brezveze, saj jim s tem spet naredim promet in še izgubo imam. Moji muci pač ne morejo čakati en teden lačni, zato sem royal canin po precej višji ceni primoram kupiti v slovenski trgovini, da prebrodim teh nekaj dni, ko čakam na paket. Enkrat, ko sem napravil reklamacijo na en izdelek pa so mi brez vprašanja takoj ponudili refund in niso niti zahtevali , da jim reklamirano blago pošljem nazaj, tako, da tukaj vsa pohvala. Ko seštejem vse pluse in minuse, se za njih odločim še naprej.
Default avatar

Svetilnik01

Kar pa se tiče sesterskih firm oz. originala, je pa tako , češki zoohit je najcenejši , ampak tako kot nemški vseh izdelkov ne pošiljajo v slovenijo, tako sem imel primer ko sem naročil za 200 evrov robe, pa so mi naredili refund, češ da teh izdelkov ne morejo poslati, ker jih pošiljajo iz nekega drugega skladišča, na mojo pritožbo so odgovorili, da bodo premislili, če bi sploh še imeli opcijo pošiljanja v slovenijo, pa še nemški zooplus de je poštnina za plačat in češki do 1690 kron.
Default avatar

Svetilnik01

In še lekcija iz kapitalizma in socializma za tiste, ki se hudujejo na avtorico,kako je natančna in gre na nož, pa kako so eni razvajeni in gor in dol. Prvo se morate naučiti, da socializma ni več, na mojo žalost, ampak ni ga več, to pomeni, da če ti firma oglašuje, da bo izdelke odposlala v 24 urah, mora to TUDI STORITI, drugače krši dobre poslovne prakse in tudi zakon in zavaja potrošnika. v SOCIALIZMU TEGA NI BILO,je bilo vseeno, če si v petek prišel v službo ali ne, če bi te pa zaradi tega slučajno vrgli ven, si pa v ponedeljek že imel drugo službo pri drugem delodajalcu,ker je maršal tito poskrbel, da brezposelnosti v jugoslaviji ni bilo. To pomeni, da tega sistem danes ni več že 25 let, saj ste mnogi držali dva prsta v luft leta 1991, kot victory, zmaga, ko ste mislili, da vam bo v evropi in sloveniji bolje.Pa je bolje samo redkim, predvsem lopovom, kriminalcem in nekaterim tistim, ki so državo naredili, saj so jo naredili zase in ne za vas. Za povprećnega slovenca je slabše, za mnoge pa strašno slabo. Danes smo v demokraciji in kapitalizmu, zato jaz od firme, ki mi nekaj obljublja to tudi zahtevam, da obljubo izpolni, kot delodajalec od mene zahteva to in to, drgač pa šuln v ritko pa na borzo brez vsake državne pomoči. Če komu še kaj ni jasno, naj pride k meni, mu bom skušal narisati.
Default avatar

nič več jezna

Vidim, da je tema še zmeraj aktualna :)
Zgodba se je razpletla tako, da so paket dobavili v ustreznem roku. Očitno so na dotični firmi zaznali resnost situacije in so resnično pohiteli, tako da sem še pravočasno dobila, kar sem potrebovala za svoje tokratne začasnike.
Zanimivo pa je bilo brati vaše poste v tej temi, skoraj bi se mi zazdelo, da je nekaj (srditih) komentarjev napisala ista oseba pod različnimi nicki. Vsekakor bom tudi v bodoče od trgovcev zahtevala izpolnitev obljubljenega, ker vztrajam, da je zakonodajo treba spoštovati, kako pa zaplete v svojem življenju rešujete drugi sodelujoči v tej temi in kako mene in moje ravnanje ocenjujete, mi je prav vseeno.
Default avatar

Zooplus je boljsi

No, pa je paket vseeno prisel pravicasno. Panika odvec. Me zanima, ce si jim zagrozila s prijavo ali po cem sklepas, da so zadevl vzeli resno. Vsak komunicira drugace, jaz pac ne na noz, ker je to slaba podlaga za naprej. Vedno pa direktno in jasno.

Svetilnik1, zasel si v druge vode. Zooplus je en sam, vrh je v angliji, skladiscen pa v Munhnu. Tudi narocila iz Zoohota gredo iz Munhna. Jaz sem z Zooplus zelo zadovoljna, posiljka mi pride v 2-4 dneh, v primeru tezav so odzivni in takoj refundirajo. Pri pakiranju se pac dogaja, da je kdaj kaj slabse zapakirano al da cesa zmanjka. To je treba vzet v zakup. Nic ni 100%, ce so dovolj fleksibilni in profesionalni, se vse da zmenit na kulturen nacin.

In seveda, cim si avtorica napisala post na javni forum, pricakujes lahko razlicne odgovore/odzive. Drugic se spihaj kje drugje, ce ti odzivi ne pasejp :)