Forum.Over.Net

Domače živali in veterina

Odgovarjajo: Vice Zaninović, veterinar • Lena Gregorčič, ZHP

Naši hišni ljubljenčki - naša sreča. Včasih povzročajo skrbi, včasih prave težave. Zapišite vaše dragocene izkušnje ali povprašajte za nasvet veterinarja. Vse o vaših hišnih ljubljencih, razvoju, prehrani in težavah.

Vice Zaninović , veterinar

vice.zaninovic

Lena Gregorčič, ZHP

Lena Gregorčič

Strah

Default avatar

Tom*Berni

Pozdravljeni,

imamo težavo z našim 6 mesečnim bernskim planšarjem. Je priden že od malega, ubogljiv, vsake toliko naredi kakšno lumparijo :). Je pa težava ker se zgleda boji ograje, kar je zelo čudno. Boji se tudi rešetk, katere med sprehodom preskoči, to zame ni nič posebnega, ker so se tudi prejšnji psi bali rešetk. To z ograjo je res čudno, noče hodit ob ograji, se ustavi, in povleče z glavo, prav panika ga prime, včeraj na sprehodu mi je spet to naredil, ograja poteka ob cesti kar nekaj metrov, na drugi strani je nekaj metrov nižje od ceste reka, ni hotel hoditi po poločniku zraven ampak po cesti čim bolj stran od ograje, ker pa je cesta tam ožja in če prideta dva avtomobila ne bi bilo ok, da je pes na cesti, sva se zato vrnila domov. Enako se je vedel ko sva bila ta teden na sprehodu in sva šla čez širok most z ograjo, ki je prevozen za avtomobile, hotel je hoditi stran od pločnika in ograje.

Je že kdo imel tako težavo? Kako mu pokazati da ni nič nevarnega in je vse normalno? včeraj sem počepnila in ga skušala poklicati zraven, mu dala priboljšek ko se je približal, ampak ko je bilo potrebmo dati še zadnje noge na pločnik, je takoj stopil dol.

Lp
Default avatar

alja321

Tudi naša se marsičesa boji, pa jo po dveh letih še ni minilo. Najslabše je če ga siliš, poskušaj mu dati še malo časa de se privadi in sam ugotovi da ni nič strašnega.
cron